Çaykur Rizespor U17 sezona galibiyetle başladı

TAKİP ET

Çaykur Rizespor'un Türkiye 3.'sü takımı, U17 liginde oynadığı sezonun ilk maçında sahasında konuk ettiği Medipol Başakşehir U17 takımını 3-1 mağlup etti.

Haber: Turgay AYHAN

Spor Toto Gelişim Ligleri Elit U17 Ligi A Grubu ekiplerinden Çaykur Rizespor U17 takımı, yeni sezonun ilk maçında sahasında Medipol Başakşehir Futbol Kulübü U17 takımını konuk etti.

Bu sezonki kurallar gereği Mehmet Cengiz Tesislerindeki çim sahada oynanan müsabakanın 20’nci dakikasında Yeşil-Mavili gençler Yaşar Can Çerman’ın attığı gol ile 1-0 öne geçtiler. 30’uncu dakikada konuk ekipte Güney Sağır topu filelerle buluştursa da bu gol ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı ve Güney bu kez 39’uncu dakikada yeniden fileleri yoklayarak takımının ilk ve tek golünü kaydetti ve beraberliği sağladı. İlk yarı 1-1 berabere tamamlandı.

İkinci yarıda 53’üncü dakikada Özgür Kutlu’nun şık ve bir o kadar zor vuruşuyla golü bulan Yeşil-Mavili ekip yeniden öne geçti ve skor 2-1 oldu. 60’ıncı dakikada Eyüp Ensar Bozkurt’un, ceza sahası yayı üzerinden kaleye çektiği şut ile top yine filelerle buluştu ve Çaykur Rizespor skoru 3-1 yaptı. 74’üncü dakikada ceza sahası içinde düşürülen Güvenç Usta takımına penaltı şansı kazandırdı ancak topun başına geçen Kadir Fazlıoğlu bu şansı gole çeviremeyince Yeşil-Mavili ekip farkı açma fırsatını kaçırdı. 80’inci dakikada Güvenç’in filelerle buluşturduğu top ofsayt nedeniyle gol değeri taşımadı ve Yeşil-Mavili U17 ekibi rakibini 3-1 mağlup etti.

Maçın ikinci yarısı yoğun yağmur altında oynandı. A takım futbolcularının da idman yaptığı çim sahada oynanan maçta sahanın belli bölümlerinin su toplaması nedeniyle futbolcular oyun oynamakta zorlandı. Yoğun bir taraftar grubunun da izlediği maçta, saha kenarında tribün olmaması nedeniyle taraftarlar da ıslanmak durumun kaldılar ve bu sezon boyunca maçların aynı sahada oynanması gerekeceğinden kulüp yetkililerinden tribün konusunda çare bulunmasını talep ettiler.

Çaykur Rizespor U17: 3 – Medipol Başakşehir U17: 1

Stat: Mehmet Cengiz Tesisleri

Hakemler: Sinan Dereci, Kerem Kalkan, Akın Karabacak

Çaykur Rizespor U17: Ercüment Azak, Doğukan Tüfekçi, Caner Taşkıran, Alper Yazıcı, Eyüp Ensar Bozkurt, Soner Özdemir, Yaşar Can Çerman (dk 90+3 Melih Berke Civelekoğlu), Kadir Fazlıoğlu, Özgür Kutlu, Hamza Birinci (dk 86 Furkan Kalkan), Güvenç Usta (dk 90+1 Mustafa Kansız)

Yedekler: Zeki Furkan Kayalı, Onur Kalafatoğlu, Cemal Koray Yazıcı, Kadir Kaan Yılmaz

Teknik Sorumlu: Erol Usta

Medipol Başakşehir FK U17: Ünal Deniz Yıldız, Musa Çakır, Serhat Şengü (dk 85 Ethem Can Aydın), Yusuf Saitoğlu, Bedirhan Özyurt, İlhan Yencilek, Güney Sağır (dk 70 Halil Can Cemali), Batuhan Arıcı (dk 70 Alp Kahveci), Halil Eren Varlık (dk 37 Berk Zerenman), Metin Emre Karaal, Mustafa Yılmaz (dk 70 Eren Akdemir)

Yedekler: Tunahan Avcılar, İrfan Köse, Furkan Eren İlhan

Teknik Sorumlu: Serdar Sabuncu

Sarı Kartlar: Güvenç, Alper, Soner, Caner, Ercüment, Furkan (Ç.Rizespor)

Goller: dk 20 Yaşar Can Çerman, dk 53 Özgür Kutlu, dk 60 Eyüp Ensar Bozkurt (Ç.Rizespor) dk 39 Güney Sağır (M.Başakşehir)