Çaykur Rizespor U17'nin ilk devre karnesi

TAKİP ET

U17 Elit B Ligi 2. Grup'ta mücadele eden Çaykur Rizespor U17 takımı, 9 hafta süren ilk dereyi 19 puanla 3'üncü sırada tamamladı.

10 takımın bulunduğu U17 Elit B Ligi 2. Grup’ta ilk devreyi 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgiyle tamamlayan Çaykur Rizespor U17 takımı, bu maçlarda 13 gol atarken kalesinde ise 8 gol gördü. Evinde oynadığı 5 maçı da galip bitirerek 15 puan toplayan U17 takımı, iç saha sıralamasında da averaj farkıyla 3’üncü sırada yer alırken, deplasmanda oynadığı 4 maçtan 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 4 puan toplayabildi. Deplasmanda 3 gol atıp 5 gol yiyen yeşil-mavili gençler, evinde ise 10 gol atıp 3 gol yedi.

İlk devre oynanan 9 maçta 20 kişilik bir kadro ile mücadele eden Selim Küçükmustafa yönetimindeki Çaykur Rizespor U17 takımında en fazla süre alan isimler tüm maçları 90 dakika tamamlayan defans oyuncuları Muhammet Mert Karaca ve Fatih İsa Çoruhlu oldu. Fatih Gelen, Serhat Hazır, Gökdeniz Karahan, Muhammed Baltacı, Volkan Genç ve İmran Gür de tüm maçlarda görev alan isimler oldular. Kadroda yer alıp en az süre alan isimler ise sonradan oyuna giren Muhammet Çepni ile Muhammet Can Çalık oldular. Muhammet Can aynı zamanda takımda tek maç oynayan isim oldu. (Uzatma dakikalarında oyuna giren oyuncuların sürelerine 1 dakika eklenmiştir.)

Takımın tek profesyonel ismi olan ve aynı zamanda Milli Takım kariyeri de bulunan Ali Kemal Aslankaya 8 maçta görev alarak 710 dakika ter dökse de U17 liginin devreye girmesiyle U16 takımında da 2 maç oynayarak ilk devreyi 10 maçlık performansla tamamlanmış oldu. Takımda en çok gol atan isimler 3’er golle Muhammet Mert Karaca, Enes Kapan ve Ayberk Efe Aydın olurken Ayberk bir gol de kendi kalesine atarak rakip takıma şans tanımış oldu. Takım kaptanı Muhammed Mahmut Demirci tek maçta 2 gol atarken Baran Taşci’nin de bir golü bulunuyor.

Takımın tek kırmızı kart gören oyuncusu takım kaptanı Muhammed Mahmut Demirci olurken, defans hattı oyuncuları Muhammet Mert Karaca, Fatih İsa Çoruhlu ve Serhat Hazır 3’er sarı kart gören isimler oldular. Muhammed Baltacı ve Fatih Özkan’ın 2’şer sarı kartı bulunan takımda ilk devrede toplam 18 sarı kart görüldü.

U17 takımının kalesini 5 maçta Osman Yağız Topçu korurken 4 maçta ise kalede Emir Yasin Aygın yer aldı. Emir Yasin 3 gol yerken, Osman Yağız ise 5 gol kalesinde gördü. Yeşil-Mavili genler en farklı yenilgisini 6. Hafta İstanbul deplasmanında Sarıyer ekibine karşı 3-0 ile alırken, en farklı galibiyetini ise ilk hafta Balıkesirspor deplasmanında 3-1’lik skorla aldı.

Çaykur Rizespor U17 ekibinin, Balıkesirspor U17 takımı ile 07 Ocak Cumartesi günü saat 14.00'da oynayacağı ikinci devrenin ilk maçı, konuk ekibin başvurusu üzerine ileri bir tarihe ertelendi.