Çaykur Rizespor U17'de zar zor 1 puan

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U17 ekibi, 2-0 geriye düştüğü maçta zar zor 2-2 beraberliği yakalayarak 1 puanın sahibi oldu.

Haber: Turgay AYHAN

Spor Toto Gelişim Ligleri Elit U17 Ligi A Grubu 9. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor U17 ekibi, sahasında İstikbal Mobilya Kayserispor U17 ekibini konuk etti.

İlk yarısı 2-1 konuk Kayserispor üstünlüğüyle tamamlanan maçta Kayserili gençler 2’nci dakikada Alperen Elmas’ın ayağından golü bularak 1-0 öne geçti. 29’uncu dakikada ise Hayrullah Erkip’in golü ile fark 2’ye çıktı. 42’nci dakikada Rize ekibinin kazandığı serbest vuruşta Eren Emre Aydın topu filelere gönderse de ceza sahası içinde Eyüp Ensar Bozkurt’un düşürülmesi sonucu Hakem bu golü saymayarak penaltı noktasını gösterdi ve topun başına geçen Kaptan Özgür Kutlu penaltı şansını gole çevirerek ilk yarının skorunu belirledi.

İkinci yarıya 2-1 geride başlayan Yeşil-Mavili ekip 88’inci dakikada Onur Kalafat’ın golü ile beraberliği sağlayarak 1 puanın sahibi oldu. Konuk Kayserispor her iki yarıda da özellikle kaleciyle karşı karşıya kaldığı ve farka gidebileceği birçok gol şansını değerlendiremezken Yeşil-Mavili ekip ise gol üretme konusunda çok kısır kaldı. 2 oyuncusu sakat olan ve bu hafta 2 oyuncusu da cezalı duruma düşen U17 ekibi, geçtiğimiz günlerde 4 oyuncusunun da takımdan ayrılması nedeniyle kadro problemi yaşamaya başlarken Kaleci Emre Ezen ile birlikte 4 futbolcu ilk 11’de 4 futbolcu da yedek kulübesinde olmak üzere U16 kadrosundan takviye ile maça çıktı.

Eski günlerini aratır olan 2 sezon önce U15 kategorisinde Türkiye 3.’sü olan Yeşil-Mavili gençler, aldığı 1 puanla ligdeki puanını 11’e yükseltti. Kayserisporlu gençler ise 15 puana yükseldi. Yeşil-Mavili Gençler 02 Kasım Cumartesi günü saat 12.00’de oynayacağı 10. Hafta karşılaşmasında İstanbul deplasmanında Kasımpaşa U17 ekibinin konuğu olacak.

Çaykur Rizespor U17: 2 – Kayserispor U17: 2

Stat: Mehmet Cengiz Tesisleri Sentetik Saha

Hakemler: Hamza Pehlivan, Ercan Aygün, Emre Bayraktar

Çaykur Rizespor U17: Emre Ezen, Doğukan Tüfekçi (dk 79 Hüseyin Uzun), Eren Emre Aydın, Eyüp Ensar Bozkurt, Tayfun Ferah, Soner Özdemir, Yaşar Can Çerman (dk 64 Remzi Kolcuoğlu), Emre Şimşek (dk 46 Alperen Gündoğdu), Özgür Kutlu, Hamza Birinci, Mustafa Kansız (dk 69 Onur Kalafatoğlu)

Yedekler: Ercüment Azak, Mehmet Bora Dursun, Osman Efe Kalkavan, Alperen Küçükmustafa, Eyüp Ali Çelik

Teknik Sorumlu: Erol Usta

İstikbal Mobilya Kayserispor U17: Abdulkadir Taşdan, Sabahattin Semi Şahin, Fevzi Can Kelebek, Mustafa Adıktı, Göktuğ Yayla, Alperen Elmaz, Hayrullah Erkip, Halil Can Durmuş (dk 71 Ahmet Can Kenger), Yunus Emre Kılınç, Mehmet Eray Özbek, Safa Bağcı (dk 69 Ethem Balcı)

Yedekler: Tolun Orhun Akkaya, Enes Koçoğlu, İbrahim Özdemir, Yakup Türkmen, Kamil Beyhan

Teknik Sorumlu: Yusuf Bayraktar

Sarı Kartlar: Eyüp Ensar, Onur (Ç.Rizespor)

Goller: dk 42 (pen) Özgür Kutlu, dk 88 Onur Kalafatoğlu (Ç.Rizespor), dk 2 Alperen Elmaz, dk 29 Hayrullah Erkip (Kayserispor)