Çaykur Rizespor U17'de 3-0'dan 1 puan

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U17 takımı, Konyaspor ekibi karşısında 3-0 önde olduğu maçta sahadan 3-3 beraberlikle ayrılarak 1 puana razı oldu.

Haber: Turgay AYHAN

Spor Toto Gelişim Ligleri Elit U17 Ligi A Grubu 25. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor U17 takımı, ligin ilk devresinde deplasmanda 5-0 mağlup olduğu İttifak Holding Konyaspor U17 takımını bu kez sahasında konuk etti.

Maça baskılı başlayan Çaykur Rizespor U17 takımı 12’nci dakikada Özgüt Kutlu’nun şık golü ile 1-0 öne geçerken 21’inci dakikada ise yine Özgür ile skoru 2-0’a taşıdı ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarının hemen başında 48’inci dakikada Hamza Birinci’nin köşe vuruşunda top filelerle buluştu ve skor 3-0 oldu.

Maçın 55’inci daikkasında Konyasporlu Hüseyin Biber’İn Özgür Kutlu’ya yaptığı faul hakem tarafından verilmeyince pozisyon sonrası Rizespor’a penaltı olarak geri döndü. 56’ncı dakikada Doğukan Tüfekçi’nin Şener Kaya’ya ceza sahası içinde yaptığı faul sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Emre Pehlivan bu şansı gole çevirerek takımı adına ilk golü kaydetti ve skor 3-1 oldu. Maçın kırılma anı sayılabilecek bu dakikadan sonra konuk Konyaspor ekibi daha da dirençli hale gelirken, 60’ıncı dakikada bu kez Şener Kaya’nın golü ile skor 3-2 oldu. Bu golden sonra ceza sahası içinde Yaşar Can Çerman’a yapılan bariz faul de hakem tarafından penaltı olarak değerlendirilmeyince Rizespor farkı açma şansından oldu. Üste üste önemli atakları golle değerlendiremeyen Yeşil-Mavili ekip 85’inci dakikada Tahsin Yılmaz’ın ayağından kalesinde 3’üncü golü gördü ve 5 dakika uzatmaların gösterildiği maç 3-3 berabere tamamlandı.

Hakem kararlarının kurbanı olan Çaykur Rizespor U17 takımı ligde 27 puana ulaşarak 15’inci sırada ve düşme hattı potası sınırında kalmaya devam etti. Konyaspor U17 takımı ise 44 puana ulaştı ve 4’üncü sırada haftayı tamamladı.

Çaykur Rizespor U17 takımı, 14 Mart Cumartesi günü oynayacağı 26. Hafta maçında Hes Kablo Kayserispor U17 deplasmanına konuk olacak. Ligin ilk devresinde Rize’de oynanan maçta rakipler 2-2 berabere kalmıştı.

Çaykur Rizespor U17: 3 – Konyaspor U17: 3

Stat: Mehmet Cengiz Tesisleri Suni Çim Saha

Hakemler: Yasin Kalcıoğlu, Sefacan Doğru, Cevdet Bartu Saraç

Çaykur Rizespor U17: Zeki Furkan Kayalı, Doğukan Tüfekçi (dk 75 Eren Emre Aydın), Caner Taşkıran, Alper Yazıcı, Osman Efe Kalkavan, Soner Özdemir, Yaşar Can Çerman (dk 71 Musa Eren Karakaş), Alperen Gündoğdu, Özgür Kutlu, Hamza Birinci (dk 90+1 Caner Sevin), Güvenç Usta

Yedekler: Hüseyin Bektaşoğlu, Mustafa Kansız, Eyüp Ali Çelik

Teknik Sorumlu: Erol Usta

İttifak Holding Konyaspor U17: Ayhan Günaydın, Mehmet Temel, Erkan Sasa, Veysi Karaduman, Muhammet Furkan Gülhan, Hüseyin Biber, Abdulsamet Kaya (dk 46 Tahsin Yılmaz), Emre Pehlivan, Şener Kaya, Buğra Çolak, İsmail Bozkurt (dk 43 Berke Tamur)

Yedekler: Mehmet Erdoğan, Süleyman Aksoy, Ahmet Karademir, Ferhat Güney Demirci

Teknik Sorumlu: Çağdaş Çankaya

Sarı Kartlar: Güvenç, Alperen, Özgür, İhsan Öksüz (Kal. Antr.) Ç.Rizespor), Emre, Mehmet, Hüseyin, Fatih Başak (Antr.) (Konyaspor)

Goller: dk 12, dk 21 Özgür Kutlu, dk 48 Hamza Birinci (Ç.Rizespor), dk 56 (pen.) Emre Pehlivan, dk 60 Şener Kaya, dk 85 Tahsin Yılmaz (Konyaspor)