Çaykur Rizespor U17 bocaladı ama mücadeleyi bırakmadı: 4-3

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U17 takımı, sahasında konuk ettiği ve 3-0 öne geçtiği maçta Sarıyer ekibinin 3-3 beraberliği yakalamasına rağmen karşılaşmadan 4-3 galip ayrılmasını bildi.

U17 Elit B Ligi 2. Grup 15. Hafta karşılaşmasında lider Çaykur Rizespor U17 takımı, ligin ilk devresinde deplasmanda 3-0 mağlup olduğu Sarıyer U17 takımını bu kez sahasında konuk etti.

İlk yarısı 3-2 biten maçta Yeşil-Mavili gençler ilk 35 dakikada 3-0 öne geçse de sonradan yaşadıkları dikkatsizlikle kalesinde 2 gol gördü. 8’inci dakikada Baran Taşçi’nin pasında Volkan Genç uzaktan harika bir vuruşla topu filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. 20’inci dakikada bu kez ilk golün sahibi Volkan’ın pasında Gökdeniz Karahan attığı golle skoru 2-0 yaptı. 35’inci dakikada Ali Kemal Aslankaya’nın pasında Muhammed Baltacı skoru 3-0’a taşıdı. 38’inci dakikada konuk Sarıyer ekibi Cem Aldemir ve 45’inci dakikada Ali Hamza Aydoğdu’nun golleri ile 3-2’lik ilk yarının sonucunu belirlediler.

İkinci yarıda 60’ıncı dakikada Sarıyer, Mahmut Celal Yücel’in attığı golle skoru 3-3 yaparak beraberliği yakaladı. Golden sonra toparlayan ve ilk yarıdaki takım ruhuna geri dönerek mücadeleyi bırakmayan Çaykur Rizespor’da, oyuna 70’inci dakikada giren Muhammed Mahmud Demirci, Baran Taşçi’nin pasında attığı golle takımını galibiyete taşıdı. Maçın sonlarında dili boğazına kaçan Sarıyer kalecisi Efe Ünlüyurt’a Rizespor sağlık ekibi hızlı bir şekilde ilk müdahaleyi yaptı. Hastaneye kaldırılan ve durumunun iyi olduğu öğrenilen genç kaleci geceyi Rize’de geçirdi ve hocasıyla birlikte bir günlük dinlenmenin ardından İstanbul’a döndü.

Selim Küçükmustafa yönetimindeki Çaykur Rizespor U19 takımı, kalede Emir Yasin Aygın olmak üzere Fatih Gelen, Enes Tonyalı, Muhammet Mert Karaca, Fatih İsa Çoruhlu, Serhat Hazır, Gökdeniz Karahan, Ali Kemal Aslankaya, Volkan Genç, Muhammed Baltacı ve Baran Taşçi 11’i ile sahaya çıktı. 70’inci dakikada Muhammed Baltacı yerini Enes Kapan’a bırakırken, Volkan Genç ise yerini Muhammed Mahmud Demirci’ye bıraktı.

Grupta 35 puanla liderliğini sağlamlaştıran Çaykur Rizespor U17 takımı en yakın takipçisi Sarıyer ekibine de 5 puan fark attı. Grup 2.’si Sarıyer ise 30 puanda kaldı. Yeşil-Mavili gençler, 11 Mart Cumartesi günü saat 11.00’da oynayacağı 16. Hafta maçında Pendikspor U17 deplasmanına konuk olacak. Rakiplerin Rize’de oynadıkları ilk maç 2-0 Rize ekibinin galibiyetiyle sona ermişti.