Çaykur Rizespor U16, ikinci yarıda sevindirdi

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U16 takımı, sahasında konuk ettiği Hatayspor U16 takımına karşı, ilk yarıyı 1-0 geride tamamladığı maçta sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Haber: Turgay AYHAN

Spor Toto Gelişim Ligleri Elit U16 Ligi 4. Grup 20. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor U16 takımı, sahasında Hatayspor U16 takımını konuk etti.

Üç devreli oynanan ligin son devresine geçen hafta girilirken Yeşil-Mavili Gençler Hatay ekibiyle bu sezon üçüncü kez karşı karşıya geldi. İlk maçta deplasmanda rakibiyle 2-2 berabere kalan Genç Atmacalar, ikinci maçta ise yine sahasında konuk ettiği rakibini 2-0 mağlup etmişti.

Her iki yarısı da tempolu geçen maçta oyunun hakimi ev sahibi ekip olsa da son vuruşlarda etkili olamadıkları maçta özellikle ilk yarıda bir çok net pozisyondan yararlanamadılar. Rakip ise ilk yarıdaki en net pozisyonda, 39’uncu dakikada Osman Can Güleryüz’ün attığı golle soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarının hemen başında ev sahibi ekip kazandığı penaltı şansıyla beraberliği yakaladı. 45’inci dakikada Hatay ekibinde Mehmet Bavver Özbahçeci’nin Özgür Kutlu’yu ceza sahası içinde düşürmesi sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı şansını gole çeviren Kadir Fazlıoğlu beraberliği sağlayan isim oldu. 58’inci dakikada ise ceza sahası çizgisi üzerinde Caner Taşkıran’a yapılan hareketi faul olarak değerlendiren hakem bu kez ceza sahası yayı üzerinde serbest vuruş kullandırdı. Topun başına geçen Kadir Fazlıoğlu yine topu filelere göndererek takımına galibiyeti getiren golü kaydetti.

Üçüncü kez rakibiyle karşı karşıya gelen Çaykur Rizespor U16 ekibi, Hatay ekibinden bu sezon 7 puan toplamış oldu. Geçen hafta Sivas ekibiyle berabere kalan ve bu hafta 3. Devrenin ilk galibiyetini elde eden Çaykur Rizespor U16 takımı, puanını 35’e yükseltti ve grupta 3’üncü sıradaki yerini korudu. Hatayspor U16 takımı ise 17 puanda ve 7’nci sırada kaldı.

Çaykur Rizespor U16 takımı, 24 Şubat Pazar günü saat 15.00’de oynayacağı 21. Hafta karşılaşmasında yine sahasında Giresunspor U16 takımını konuk edecek. Bu sezon iki kez daha karşı karşıya gelen rakiplerin Rize’de oynanan ilk mücadelesi 1-0 Çaykur Rizespor’un galibiyetiyle sona ererken, Giresun’da oynanan ikinci maç ise 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle tamamlanmıştı.

Çaykur Rizespor U16: 2 – Hatayspor U16: 1

Stat: Mehmet Cengiz Tesisleri

Hakemler: Coşkun Eksilmez, Ömer Kösoğlu, Ayça Musaoğlu

Çaykur Rizespor U16: Zeki Furkan Kayalı, Doğukan Tüfekçi, Caner Taşkıran, Alper Yazıcı, Furkan Kalkan, Cemal Koray Yazıcı, Yaşarcan Çerman (dk 66 Ozan Demirci), Kadir Fazlıoğlu, Özgür Kutlu, Soner Özdemir (dk 71 Osman Efe Kalkavan), Hamza Birinci (dk 68 Onur Kalafatoğlu)

Yedekler: Ercüment Azak, Alperen Küçükmustafa, Mustafa Kansız, Mehmet Bora Dursun

Teknik Sorumlu: Yüksel Yelkenci

Hatayspor U16: Emir Kireççi, Mehmet Emre Akar, Mehmet Uzun, Eren Fanza, Mehmet Bavver Özbahçeci, Yusuf İkizer, Cuma Basık (dk 63 Tahir Ahmet Kaya), Ağacan Karakaya, Mehmet Tiryaki (dk 63 Hasan Kanadlı), Osman Can Güleryüz, Halil İbrahim Türüç (dk 66 Beyhan Güler)

Yedekler: Eren Biner, Kenan Yaman

Teknik Sorumlu: Emrulla Açıkgöz

Sarı Kart: M.Bavver (Hatayspor)

Goller: dk 46 (pen), dk 58 Kadir Fazlıoğlu (Ç.Rizespor), dk 39 Osman Can Güleryüz (Hatayspor)