Çaykur Rizespor U16, galibiyet orucunu bozdu

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U16 takımı, üst üste aldığı üç mağlubiyetin ardından sahasında konuk ettiği Evkur Yeni Malatyaspor U16 takımını 3-1 mağlup etti.

Spor Toto Gelişim Ligleri Elit U16 Ligi 4. Grup 16. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor U16 takımı, ligin ilk devresinde deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Evkur Yeni Malatyaspor U16 takımını bu kez sahasında konuk etti.

Mehmet Cengiz Tesisleri’ndeki 3 Nolu Sentetik Çim Sahada oynanan maçın ilk yarısı 2-1 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle tamamlandı. Maçın 23’üncü dakikasında konuk Malatya ekibi Yusuf Sercan Özcan’ın attığı golle 1-0 öne geçerken, bu gole 27’nci dakikada Yaşarcan Çerman karşılık vererek beraberliği sağladı. İlk yarının son dakikası olan 39’uncu dakikada Soner Özdemir frikik kullandı. Kadir Fazlıoğlu’nun vuruşunda direkten dönen topu filelere gönderen Soner takımını 2-1 öne geçirerek ilk yarının da skorunu belirledi. İkinci yarının tek golü ise 77’nci dakikada Kadir’in pasında Özgür Kutlu’dan geldi ve Yeşil-Mavili gençler 3 hafta sonra yeniden 3 puanla tanıştı.

Ligin ilk 11 haftasını namağlup götürerek liderlik koltuğuna oturan ve ardından Giresunspor deplasmanında elde ettiği 1-0’lık mağlubiyetle başlayıp Gazişehir ve Erzurumspor mağlubiyetleriyle devam eden puan kayıplarıyla dolu seriye son veren Yeşil-Mavili U16 ekibi  25 puana ulaştı ve 3’üncü sıradaki yerini korudu. Malatyaspor ekibi ise 18 puanda kaldı ve 5’inci sırada haftayı tamamladı.

Çaykur Rizespor U16 ekibi, 16 Ocak Çarşamba günü saat 12.00’de deplasmanda oynayacağı 17. Hafta maçında 35 puanlı lider Trabzonspor U16 takımının konuğu olacak. Ligin ilk devresinde Rize’de karşı karşıya gelen iki komşu ekibin mücadelesi 1-1’lik beraberlikle sona ermişti.

Öte yandan Evkur Yeni Malatyaspor deplasmanına konuk olan diğer altyapı takımlarının mücadelelerinde ise, U15 takımı rakibine 2-1 mağlup olurken, U14 takımı ise rakibini 2-1 mağlup ederek Rize'ye puanla dönen taraf oldu.