Çaykur Rizespor U16'dan Trabzonspor'a puan yok

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U16 takımı sahasında konuk ettiği Trabzonspor U16 takımını, ortaya koyduğu üstün mücadele gücüyle 2-1 mağlup etti.

Haber: Turgay AYHAN

U16 Gelişim Ligi 8. Grup 10. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor U16 takımı, ligin ilk devresinde deplasmanda 1-0 mağlup ettiği Trabzonspor U16 takımını bu kez sahasında konuk etti.

Maçtan önce yapılan takım ısınmasında kale direğine çarparak burnunda şişlik meydana gelen kaleci Eray Efrail Esener kontrol amacıyla hastaneye götürülürken, zorunlu değişiklik yapan Rize ekibi kaleyi Kerem Yetim’e teslim etti.

İlk yarısı 2-0 Yeşil-Mavili gençlerin üstünlüğüyle tamamlanan maçın 28’inci dakikasında, Bordo Mavili ekipte Esat Yiğit Alkurt’un kalecisine geri pas atmak isterken yaptığı hatayı affetmeyen Muhsin Okutan topu filelere göndererek takımını öne geçirdi. 38’inci dakikada ise Ahmet Can Ersoy'un kullandığı serbest vuruşta Burak Martin’in şık golü ile skor 2-0 oldu ve ilk yarı tamamlandı. Bu yarıda Muhammed Çoksu ile bir gole daha yaklaşan Rize ekibine, top kaleye girmek üzereyken yetişen Taha Emre İnce izin vermedi ve topu kornere çeldi.

İkinci yarıda daha baskılı oynayan Trabzon ekibine güçlü bir savunma kuran Yeşil-Mavili gençler fırsat vermedi. Taraftar desteğini de arkasına alan Genç Atmacalar buldukları net pozisyonları ise sonuçlandıramadı. İkinci yarıda tüm hamlelerini oyuna süren Trabzon ekibi tek golü uzatmalarda kaydetti. 6 dakika uzatılan maçın 80+3’üncü dakikasında Rizeli Ömer Samet Oğuz Bordo-Mavili ekibin golünü kaydetti. Ömer Samet, geçen sezon ara transfer döneminde Rize Özel İdarespor alt yapısından transfer edilmişti.

Bu sezon rakibiyle ikinci kez karşılaşan ve her iki maçtan da hanesine 3’er puanı yazdıran Hakan Turanlı yönetimindeki Çaykur Rizespor U16 takımı puanını 18 yaptı ve rakibini sıralamada altına alarak 2’nci sıraya yükseldi. 16 puanda kalan Trabzonspor U16 takımı ise 3’üncü sıraya geriledi.

Bu sezon 3 devreli oynanacak olan U16 Gelişim Liginde ikinci devreyi de tamamlayan Çaykur Rizespor U16 takımı, lige verilen yaklaşık 1 aylık aranın ardından 19 Şubat tarihinde oynanacak olan maçlarla üçüncü devreye başlayacak.

Genç Atmacalar, 11. Hafta maçında 30 puanla namağlup lider Sivasspor U16 takımını konuk edecek. Rakibine ilk maçta sahasında 2-0 yenilen Rize ekibi, deplasmanda ise 4-1 mağlup olmuştu.

Çaykur Rizespor U16: 2 - Trabzonspor U16: 1 / Foto Galeri

Çaykur Rizespor U16: 2 – Trabzonspor U16: 1

Stat: Mehmet Cengiz Tesisleri
Hakemler: Kerim Uzun, Muhammet Kalyoncu, Ali İmran Uzun
Çaykur Rizespor U16: Kerem Yetim, Muhammet Ali Gündoğdu, Muhammed Furkan Özgen, İbrahim Koç, Yakup Ayhan (dk 15 Özden Berke Karadağ), Ahmet Can Ersoy, Muhammet Başparmak (dk 65 Bayram Berk Çapoğlu), Burak Martin, Muhsin Okutan, Ahmet Mesut Yazıcı, Muhammed Çoksu (dk 74 Efe Yeniay)
Yedekler: Yasin Yaşar, Berat Birben, Mehmet Özkan Şenol, Azer Nas, Cengizhan Akgün, Erhan Yiğit
Teknik Sorumlu: Hakan Turanlı
Trabzonspor U16: Muhammet Can Aktaş, Batuhan Mumci, Harun Erdem Üçüncü (dk 67 Turan Deniz Tuncer), Arda Öztürk, Mehmet Emir Mezereli (dk 41 Ali Arda Yıldız), Taha Emre İnce, Esat Yiğit Alkurt, Hüseyin Emin Gümrükçüoğlu (dk 58 Ömer Samet Oğuz), Bedirhan Odacı (dk 58 Mustafa Ateş), Ahmet Babat, Kayra Tuna Han Kırcı (dk 41 Onuralp Çakıroğlu)
Yedekler: Efe Yağız Türk, Ahmet Eren Altay, Ahlas Sevim, Mertali Yavuz, Gökmen Kıvran
Teknik Sorumlu: Fikret Acuner
Sarı Kartlar: İbrahim, Ahmet Mesut, Muhammet Ali (Ç.Rizespor), Arda, Taha Emre, Batuhan (Trabzonspor)
Goller: dk 28 Muhsin Okutan, dk 38 Burak Martin (Ç.Rizespor), dk 80+3 Ömer Samet Oğuz (Trabzonspor)