Çaykur Rizespor U16'dan gol şov: 7-0

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U16 takımı, bu sezon üçüncü kez karşı karşıya geldiği Giresunspor U16 takımını sahasında gol yağmuruna tutarak 7-0 mağlup etti.

Haber: Turgay AYHAN

Spor Toto Gelişim Ligleri Elit U16 Ligi 4. Grup 21. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor U16 takımı, sahasında Giresunspor U16 takımını konuk etti. Maçı izlemeye gelen taraftarların adeta Çaykur Didi Stadı atmosferi yarattığı maçta ev sahibi ekip gol şov yaptı.

İlk yarısı 2-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile tamamlanan maçın ilk golü 10’uncu saniyede geldi. Başlama vuruşunun hemen ardından topu kapan Doğukan Tüfekçi sağ kanattan geliştirdiği kontra ile topu filelerle buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. 31’inci dakikada Soner Özdemir’İn filelerle buluşturduğu top ofsayt nedeniyle gol değeri taşımazken ilk yarının skorunu 40’ıncı dakikada takımına kazandırdığı penaltı şansını gole dönüştüren Hamza Birinci belirledi.

İkinci yarının 49’uncu dakikasında Soner Özdemir’in filelerle buluşturduğu top bu kez gol değeri taşıdı ve skor 3-0 oldu. 52’nci dakikada Yaşarcan Çerman ile 4-0 olan skor 55’inci dakikada Özgür Kutlu ile 5-0 olurken 66’ncı dakikada Kadir Kaan Yılmaz ile 6-0’a taşındı. Bu golden bir dakika sonra yine Yaşarcan Çerman topu filelere göndererek kendisinin ikinci takımının ise 7’nci golünü kaydederek maçın skorunu belirledi. Kadir Fazlıoğlu’nun da 3 golde asist yaparak katkı sağladığı maçta Genç Atmacalar kaleciyle karşı karşıya kaldığı birçok net pozisyonu ise değerlendiremedi.

Bu sezon ilk devre sahasında konuk ettiği rakibini 1-0 mağlup eden Çaykur Rizespor, ikinci devrede deplasmanda oynadığı maçta ise rakibine 1-0 mağlup olmuştu. Genç Atmacalar üçüncü kez mücadele ettiği rakibini bu son mücadelesinde gol yağmuruna tutarak gruptaki puanını da 38’e yükseltti ve 3’üncü sıradaki yerini korudu. Giresunspor U16 takımı ise 13 puanla 8’inci sıradaki yerinde kaldı.

Çaykur Rizespor U16 takımı, 03 Mart Pazar günü saat 15.00’de oynayacağı 22. Hafta karşılaşmasında Gazişehir Gaziantep U16 deplasmanına konuk olacak. İki ekip arasında bu sezon deplasmanda oynanan ilk maç 2-0 Rize ekibinin galibiyetiyle, ikinci devre Rize’de oynanan ikinci maç ise 2-1 Gazişehir ekibinin galibiyetiyle tamamlanmıştı.

Çaykur Rizespor U16: 7 – Giresunspor U16: 0

Stat: Mehmet Cengiz Tesisleri

Hakemler: Yasin Yazıcı, Gül Demir, Ayça Musaoğlu

Çaykur Rizespor U16: Zeki Furkan Kayalı, Doğukan Tüfekçi (dk 54 Kadir Kaan Yılmaz), Caner Taşkıran, Alper Yazıcı (dk 57 Mehmet Bora Dursun), Furkan Kalkan, Cemal Koray Yazıcı (dk 52 Osman Efe Kalkavan), Yaşarcan Çerman, Kadir Fazlıoğlu, Özgür Kutlu (dk 65 Melih Berke Civelekoğlu), Soner Özdemir, Hamza Birinci (dk 64 Ozan Demirci)

Yedekler: Hüseyin Bektaşoğlu, Eyüp Ensar Bozkurt

Teknik Sorumlu: Yüksel Yelkenci

Giresunspor U16: Semih Nefes (dk 70 Serhat Özdemir), Abdullah Yılmaz, Alperen Adak, Emirhan Arık, Gökdeniz Karadeniz, Murat Can Arslan, Ömer Faruk Babuşçu (dk 48 Ferhat Bakdur), Bedirhan Yılmaz (dk 51 Eyüp Toygar Usta), Kürşad Alperen Usta (dk 48 Oğuzhan Karasan), Ziya Güven (dk 66 Burak Alaca), Recep Tayyip Uğurlu

Teknik Sorumlu: Ahmet İdil

Sarı Kart: Hamza, Caner, Ozan (Ç.Rizespor), Murat Can, Abdullah, Alperen (Giresunspor)

Goller: dk 1 Doğukan, dk 40 (pen) Hamza, dk 49 Soner, dk 52, dk 67 Yaşarcan, dk 55 Özgür, dk 66 Kadir Kaan (Ç.Rizespor)