Çaykur Rizespor U16 bu kez puan alamadı

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U16 takımı, sahasında konuk ettiği Trabzonspor U16 takımına hem hakem hem de şanssızlığı yüzünden 3-1 mağlup oldu.

Haber: Turgay AYHAN

Spor Toto Gelişim Ligleri Elit U16 Ligi 4. Grup’ta ligin bitimine bir hafta kala Çaykur Rizespor U16 ekibi, 26. Hafta karşılaşması için sahasında Trabzonspor U16 ekibini konuk etti. Yeşil-Mavili Gençler bu sezon 2 kez daha karşılaştığı rakibiyle ilk devre sahasında 1-1 berabere kalırken, ikinci devre deplasmanda ise Bordo-Mavili ekibi 4-3 mağlup etmişti.

Bu sezon rakibiyle sahasında ikinci, toplamda ise üçüncü kez karşı karşıya gelen Çaykur Rizespor U16 ekibi, maçın ilk yarısını 1-0 geride tamamladı. 36’ncı dakikada sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında ceza sahası içinde Emir Uzun’un vurduğu top Rizesporlu Caner Taşkıran’a çarparak filelerle buluşunca konuk ekip soyunma odasına 1-0 avantajla girdi.

İkinci devrenin hemen başında 44’üncü dakikada Trabzonsporlu Alaattin Mumci’nin Rizesporlu Furkan Kalkan’a yaptığı bariz faulünü çalmayarak oyunu devam ettiren Hakem, pozisyonun Alaattin Mumci’nin ayağından gelen golle sonuçlanmasına neden oldu ve konuk ekip 2-0 öne geçti. Golden dört dakika sonra 48’inci dakikada bu kez Emir Uzun topu filelere göndererek farkı 3’e çıkardı. Özellikle ikinci devrede kaleciyle karşı karşıya kaldığı birçok pozisyonu değerlendiremeyen ve direkten dönen toplarıyla adeta şansına yenilen Yeşil-Mavili ekibin tek golü 80+2’nci dakikada Özgür Kutlu’dan geldi ve Çaykur Rizespor U16 takımı 3-1’lik mağlubiyetle bu sezon ilk kez Bordo-Mavili rakibine yenilmiş oldu.

Geçen sezon U15 kategorisinde Türkiye 3.’sü olan Yeşil-Mavili U16 ekibi 44 puanda kalarak grubunda 3’üncü sıradaki yerini korusa da Türkiye Şampiyonası için şansını kaçırmış oldu. Puanını 56’ya yükselten Trabzonspor U16 takımı ise Büyükşehir Belediye Erzurumspor U16 takımı ile Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanan ekip oldu.

Çaykur Rizespor U16 ekibi, 07 Nisan Pazar günü saat 15.00’de oynayacağı 27’nci ve ligin son hafta karşılaşmasında sahasında Birevim Elazığspor U16 ekibini konuk edecek. Yeşil-Mavili Gençler bu sezon iki kez daha karşılaştığı rakibini ilk devre deplasmanda 5-0, ikinci devre sahasında 2-1’lik skorlarla mağlup etmişti.

Çaykur Rizespor U16: 1 – Trabzonspor U16: 3

Stat: Mehmet Cengiz Tesisleri

Hakemler: Yusuf Can Teker, Faik Sancaktutan, Enes Can Kurk

Çaykur Rizespor U16: Zeki Furkan Kayalar, Doğukan Tüfekçi, Caner Taşkıran, Alper Yazıcı, Furkan Kalkan, Eyüp Ensar Bozkurt, Yaşarcan Çerman (dk 53 Ozan Demirci), Kadir Fazlıoğlu, Özgür Kutlu, Soner Özdemir (dk 54 Onur Kalafatoğlu), Hamza Birinci

Yedekler: Ercüment Azak, Kadir Kaan Yılmaz, Alperen Küçükmustafa, Mehmet Bora Dursun, Osman Efe Kalkavan

Teknik Sorumlu: Yüksel Yelkenci

Trabzonspor U16: Hakan Aydın, Emre Koskor, Mahmut İkbal Beşir, Doğukan Bekar, Arif Boşluk, Ali Alperen Çelik, Umutcan Altun (dk 72 Batuhan Yarımbaş), Batuhan Günaldı (dk 56 Volkan Kutlu), Emir Uzun (dk 65 Burak Ayazoğlu), Alaattin Mumci (dk 65 Enes Uzun), Şafak Öztürk

Yedekler: Kağan Moradoğlu

Teknik Sorumlu: Serdar Şahin

Sarı Kartlar: Caner, Alper, Furkan, Eyüp Ensar (Ç.Rizespor), Ali Alperen (Trabzonspor)

Goller: dk 80+2 Özgür Kutlu (Ç.Rizespor), dk 36 Caner Taşkıran (K.K.), dk 44 Alaattin Mumci, dk 48 Emir Uzun (Trabzonspor)