Çaykur Rizespor taraftarından "istifa" protestosu

TAKİP ET

Spor Toto Süper Lig'in 12. Hafta karşılaşmasında evinde Fenerbahçe'ye 5-1 yenilen Çaykur Rizespor'da taraftar maç sonunda protokol girişi önünde istifa protestosu yaptı.

Ligin ilk 12 haftasında 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak sadece 10 puan toplayabilen Çaykur Rizespor, evinde Fenerbahçe ile mücadele ettiği 12. Hafta karşılaşmasında 1-0 öne geçmesine rağmen maçın sonunda sahadan 5-1 mağlup ayrıldı.

Maçın 60'ıncı dakikasından sonra yenilen 4'üncü golün ardından tribünlerde bulunan taraftarlar uzun süre "Karaman İstifa" protestosu yaparken, maçın ardından ise bir grup Yeşil-Mavili taraftar stadın protokol girişi önüne yürüyerek istifa sloganlarını burada da devam ettirdi.

Protokol girişi önünde, "Karaman istifa" şeklinde sloganlar atan ve "Şerefi varsa gitsin buradan" şeklinde serzenişte bulunan taraftarlar, "Şerefi olan adam istifa eder, böyle yönetimle Rize küme düşer", "Metin Kalkavan ihale alsana", "Rize sizinle rezil oluyor" şeklinde sloganlarını sürdürdüler.

Güvenlik güçlerinin müdahale etmesiyle protokol girişi önünden uzaklaştırılan taraftarlar olaysız şekilde dağılırken, Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan daha sonra protokol kapısından çıkış yaparak, burada bekleyen basın mensuplarına maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"İstifaya davet etmek hakları"

Taraftarların yönetim ve teknik direktör Hikmet Karaman'ı istifaya çağırması ile ilgili soruya Kalkavan, "Keşke böyle istifaya çağırsınlar. Taraftarlar kaybedince birisinin kellesini isterler. Onun için böyle istesinler küfür ve şiddetten uzak olarak. İstifaya davet etmek hakları. Yenildiğiniz zaman seyircinin istifaya çağırma hakkı var. Bunları makul karşılıyoruz. Biz hocamızdan memnunuz ve herhangi bir problemimiz yok. Hocamızla devam ediyoruz. Bizi bilenler bilir, böyle mağlubiyetlerle hoca değiştirecek şeyimiz yok. Bu politikalar çok tanıdık. Hikmet hocamızdan memnunuz." ifadelerini kullandı.

İşte taraftarların istifa protestosu