Çaykur Rizespor Süper Lig kapısını açtı

TAKİP ET

Çaykur Rizespor, sahasında konuk ettiği Tuzlaspor'u 4-2 mağlup ederek Süper Lig'e yükselmeye 1 galibiyet bıraktı.

Çaykur Rizespor, Spor Toto 1.Lig’in 36. Haftasında sahasında oynadığı maçta Tuzlaspor’u 4-2 mağlup etti. En yakın rakibi Pendikspor'un deplasmanda Sakaryaspor'a 3-2 mağlup olmasıyla Çaykur Rizespor, lig 3.'sü ile arasındaki puan farkını 2'den 4'e çıkardı.

Çaykur Rizespor’u galibiyete taşıyan golleri 15 ve 27. dakikada Bolasie ile 45+4. ve 81. dakikada Benhur kaydetti. Tuzlaspor’un gollerini ise 76 ve 88. Dakikalarda A. Leya kaydetti.

Tuzlaspor galibiyetiyle Çaykur Rizespor puanını 66’ya yükseltirken, Pendikspor’u 3-2 mağlup eden Sakaryaspor 62 puana ve 3. sıraya yükseldi. Pendikspor ise 61 puanda kalarak 4. sıraya geriledi.

Çaykur Rizespor gelecek hafta deplasmanda Göztepe’yi mağlup ettiği taktirde Süper Lig’e yükselecek. Diğer sonuçlarda Süper Lig’e yükselmesi Rize’deki son maça kalacak.

Süper Lig Kapısı açıldı

Karşılaşmanın ardından açıklama yapan Teknik Direktör Bülent Korkmaz, "Oyuncularımı kutluyorum. İyi oynadılar. İyi başladık ve ilk yarıyı farklı bitirdik. İkinci yarı daha da farklı olabilirdi. Sonunda önemli olan kazanmaktı. Kazandığımız için mutluyuz. Süper Lig kapısı açıldı, yalnızca içeri girmek gerekiyor. Onun için de bir galibiyete ihtiyacımız var. İnşallah önümüzde ki maçlardan bir tanesini kazanırız. Oynayacağımız son iki maç çok zor.  İnşallah istediğimiz hedefe ulaşırız" ifadelerini kullandı.