Çaykur Rizespor, Senegalli futbolcularla yollarını ayırdı

TAKİP ET

Spor Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'un sezon başında bir yıllığına kadrosuna kattığı Senegalli futbolcular Adama Gueye ve Cisse Cheikh ile yollar ayrıldı.

Çaykur Rizespor'un sezon başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ricası üzerine Senegal ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerine katkı sağlaması amacıyla 1 yıllık sözleşme imzalanarak kadroya dahil edilen 21 yaşındaki Adama Gueye ile 22 yaşındaki Cisse Cheikh'in sözleşmeleri, karşılıklı anlaşılarak fesih edildi.

Mayıs ayı sonunda Rizespor ile olan sözleşmeleri sona erecek olan bu iki futbolcu, A takım ile idmanlara çıkarken U21 maçlarında kendilerine şans buluyorlardı. İdmanlarda ve maçlardaki yetersizlikleri göze çarpan futbolcularla anlaşılarak geçtiğimiz hafta içinde sözleşmeleri fesih edildi.

Futbolculardan Adama Gueye Yeşil-Mavili forma altında 13 kez U21 maçına çıkarak bin 80 dakika süre aldı ve 2 gol kaydederken, Cisse Cheikh ise 7 maçta toplam 164 dakika süre aldı.

Öte yandan geçen sezon başında İstanbul Bağlarbaşı Spor Kulübünden transfer edilerek Çaykur Rizespor altyapısına dahil edilen ve sezon başında 2 yıllık profesyonel sözleşme imzalanan 18 yaşındaki Alperen Utku Eskiçırak ile de karşılıklı anlaşılarak sözleşmesi fesih edildi.

Alperen Utku Eskiçırak, bugüne kadar Yeşil-Mavili forma altında U19 Liginde 30 maça çıkarak 15 gol kaydederken, U21 takımıyla ise 15 maça çıktı.