Çaykur Rizespor Kupa'ya veda etti

TAKİP ET

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turunda Çaykur Rizespor, Beşiktaş deplasmanında 1-0 mağlup olarak Kupa'ya veda etti.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda Çaykur Rizespor, geçen hafta Süper Lig maçında 6-0 mağlup olduğu Beşiktaş’a bir hafta aradan sonra yeniden konuk oldu. Yeşil-Mavili ekip revizyonlu kadrosu ile sahaya çıkarken, ev sahibi Beşiktaş ise as kadro ile sahaya çıktı.

Her iki takımın da birbirine karşı temkinli oynadığı ve golsüz berabere biten maçın ilk yarısında Yeşil-Mavili ekip 37’nci dakikada Michalak’ın sağ kanattan ceza sahası içinde kaleye gönderdiği şut ile ilk ciddi atağını yakalasa da top kaleci Utku’da kaldı ve ilk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarının hemen başında oyuna giren Larin, 50’nci dakikada Zafer ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu üst direkten dışarı göndererek takımı adına ilk ciddi pozisyona imza attı. Karşılıklı atakların devam ettiği maçın 85’inci dakikasında Larin’in golü ile ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. Bu sonuçla Beşiktaş çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Süper Lig’de 21 puanla 15’inci sırada bulunan Çaykur Rizespor, ligin 19. Hafta karşılaşmasında 17 Ocak Pazar günü saat 16.00’da Yeni Malatyaspor deplasmanına konuk olacak.

Beşiktaş: 1 – Çaykur Rizespor: 0

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Sarper Barış Saka, Kerem Ersoy, Yusuf Bozdoğan

Beşiktaş: Utku, Necip, Welinton, Montero, Nsakala, Dorukhan, Oğuzhan, Mensah (dk 73 Güven), Ghezzal (dk 73 De Souza), Nkoudou (dk 88 Hasic), Aboubakar (dk 46 Larin)

Yedekler: Ersin, Serdar, Rıdvan, De Souza, Hutchinson, Ljajic, Gökhan

Çaykur Rizespor: Zafer, Onur, Emir, Selim (dk 90 Mithat), Alberk, Yasin (dk 43 Jovancic), Donsah, Fernando (dk 66 Samudio), Michalak, Doğan (dk 89 Emir Han), Kemal

Yedekler: Tarık, Boğaçhan, Murat, Melnjak, Tunay

Sarı kartlar: Oğuzhan, Utku (Beşiktaş), Doğan (Ç.Rizespor)

Gol: dk 85 Larin (Beşiktaş)