Çaykur Rizespor Kupa'ya veda etti

TAKİP ET

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur rövanş mücadelesinde Çaykur Rizespor, ilk maçta sahasında 2-0 mağlup olduğu Balıkesirspor Baltok ile deplasmanda oynadığı rövanş maçında 1-1 berabere kalarak kupaya veda etti.

Ligde bir türlü istediği sonuçları alamayan Fenerbahçe galibiyeti dışında ligde galibiyeti bulunmazken Ziraat Türkiye Kupası’nda iki galibiyet elde eden Çaykur Rizespor, 04 Aralık günü Rize’de Balıkesirspor Baltok ile oynadığı ve 2-0 mağlup olduğu Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur müsabakasının rövanşında 1-1 berabere kalarak Kupa macerasını sona erdirdi.

İlk yarısı golsüz berabere tamamlanan maçın ikinci yarısında 59’uncu dakikada Mustafa Saymak’ın ceza sahası içinde düşürülmesi nedeniyle hakem penaltı noktasını gösterdi. Gladkyy’nin penaltı şansını gole çevirmesiyle 1-0 öne geçen Yeşil-Mavili ekip, 75’inci dakikada ev sahibi ekipte Sedat Şahintürk’ün ayağından kalesinde golü gördü ve sahadan 1-1 berabere ayrıldı.

İlk maçta Rize’de 2-0 mağlup olan Yeşil-Mavili ekibin en az 3-0 kazanması gereken maçta elde edilen skor Çaykur Rizespor’un kupaya veda etmesini sağlarken Balıkesirspor Baltok’u ise bir üst tura yükseltti.

Teknik Direktör Okan Buruk, yedek ağırlıklı kadro ile çıktığı maçın ilk onbirinde altyapıdan yetişen Eren Karadağ ve Emir Han Topçu’ya yer verirken, 81’inci dakikada ise bir diğer altyapı sporcusu ve aynı zamanda U21 takımının golcü ismi Muhammet Çelik’i oyuna dahil etti.

Balıkesirspor Baltok: 1 - Çaykur Rizespor: 1

Stat: Balıkesir Atatürk

Hakemler: Koray Gençerler, Samet Çiçek, İbrahim Bozbey

Balıkesirspor Baltok: Atilla Özmen, Cüneyt Köz, Mehmet Boztepe, Furkan Çil (Dk. 67 Muhammed Ali Doğan), Kethevoama (Dk. 67 Nizamettin Çalışkan), Sedat Şahintürk (Dk. 76 Otoo), Uğur Aygören, Beleck, Glumac, Doğa İşeri, Cumali Bişi

Çaykur Rizespor: Ujkani, Talbi, Robin Yalçın (Dk. 72 Vedat Muric), Jach (Dk. 81 Muhammet Çelik), Gladkyy, Mustafa Saymak, Süleyman Koç, Ali Çamdalı, Emir Han Topçu (Dk. 72 Orhan Ovacıklı), Fink, Eren Karadağ 

Goller: Dk. 59 Gladkyy (Penaltıdan) (Çaykur Rizespor), Dk. 75 Sedat Şahintürk (Balıkesirspor Baltok) 

Sarı kartlar: Dk. 60 Robin Yalçın, Dk. 64 Emir Han Topçu (Çaykur Rizespor)