Çaykur Rizespor ile Medipol Başakşehir 15. randevuda

TAKİP ET

Süper Toto Süper Lig'in 12. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor ile Medipol Başakşehir, yarın saat 16.00'da Çaykur Didi Stadında karşı karşıya geliyor. Bu maç iki ekibin bugüne kadar oynayacağı 15'inci randevusu olacak.

Ligde Beşiktaş ve Göztepe ile oynadığı son 2 deplasman maçından da puan alamayarak evine dönen Yeşil-Mavili Çaykur Rizespor, 20 gün sonra sahasında konuk edeceği Lider Medipol Başakşehir ile 15’inci randevuya çıkıyor.

Bugüne kadar 14 kez karşı karşıya gelen iki ekip arasında en fazla galibiyeti alan taraf 7 maçla Çaykur Rizespor oldu. 6 kez Başakşehir ekibi sahadan galip ayrılırken bir maç ise berabere tamamlandı. Bu maçlarda Yeşil-Mavili ekip 19 gol kaydederken kalesinde ise 18 gol gördü.

Rize’de oynanan 7 maçta ev sahibi Çaykur Rizespor’un üstünlüğü bulunuyor. Kendi saha ve seyircisi önünde 5 kez Başakşehir karşısında galip gelen Yeşil-Mavili ekip bir kez mağlubiyet yaşarken bir maçta da iki ekip berabere kaldı. Bu maçlarda 13 gol atan Rize ekibi kalesinde de 8 gol gördü.

İstanbul deplasmanında oynanan 7 maçta ise ev sahibi Başakşehir takımının üstünlüğü bulunuyor. 5 maçta Lacivert-Turunculu ekip sahadan galip ayrılırken, Yeşil-Mavili ekibin ise 2 galibiyeti bulunuyor. İki ekip arasında İstanbul’da oynanan maçlarda ise beraberlik yaşanmadı. Çaykur Rizespor bu maçlarda 6 gol kaydederken, kalesinde ise 10 gol gördü.

2001/2002 sezonunda Türkiye Kupası 3. Kademe maçıyla başlayan 18 yıllık rekabette ilk maçı Çaykur Rizespor deplasmanda 1-0 kazanarak kupada tur atlayan taraf olmuştu.

Yeşil-Mavili Çaykur Rizespor, bugüne kadar rakibini 2002/2003 sezonunda 2. Lig maçında, 2007/2008 sezonunda ise Süper Lig maçında sahasında 3-1’lik skorlarla yenerek en farklı galibiyetlerini elde etti. Başakşehir ekibinin en farklı galibiyeti ise 2014/2015 sezonunda Süper Ligde oynadığı ve Rize’de elde ettiği 2-0’lık galibiyet oldu.

2016/2017 Süper Lig sezonunda Rize’de oynanan iki ekip arasında en son oynanan ve aynı zamanda en gollü karşılaşmanın sonunda iki ekip sahadan 3-3 berabere ayrıldı. Çaykur Rizespor ve Başakşehir arasında golsüz berabere tamamlanan bir maç ise bulunmuyor.

Meler ile 5. maç

Bugün oynanacak olan maçı İzmir bölgesi hakemi Halil Umut Meler yönetecek.

Bugüne kadar 4 kez Yeşil-Mavili ekibin maçında düdük çalan Meler ile Çaykur Rizespor’un hiç galibiyeti bulunmuyor. Meler ile 3 maçta mağlup olan Rize ekibi, bir maçta ise beraberlik elde etti. Bu maçlarda Meler, Yeşil-Mavili ekibe 9 kez sarı kart gösterirken bir kez de kırmızı kart gösterdi. Rakiplere ise 15 kez sarı kart gösterirken kırmızı kartına başvurmadı.

Meler, Başakşehir ekibinin ise 10’uncu maçına çıkacak. Bugüne kadar Başakşehir ekibinin 9 maçında düdük çalan Meler ile Lacivert-Turunculu ekip 3 kez sahadan galip, 3 kez mağlup ve 3 kez de berabere ayrıldı. Bu maçlarda Meler 26 kez sarı kart gösterirken 1 kez de kırmızı kart gösterdi. Rakiplere ise 23 kez sarı kart kaldıran Meler bir kez de kırmızı kartına başvurdu.