Çaykur Rizespor ile Bursaspor 32. randevuda

TAKİP ET

Spor Toto Süper Lig'in 5. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor, yarın saat 20.00'de evinde konuk edeceği Bursaspor ile tarihinde 32'nci kez karşı karşıya gelecek.

Bugüne kadar 31 kez mücadele eden iki ekip arasında galibiyet üstünlüğü Bursaspor’da bulunuyor. Yeşil-Beyazlı ekip 15 kez sahadan 3 puanla ayrılırken Yeşil-Mavili ekip ise rakibine karşı 12 kez üstün geldi. 4 maç beraberlikle tamamlandı. Bu maçlarda Çaykur Rizespor 45 gol atarken kalesinde ise 43 gol gördü.

Rize’de oynanan 15 maçta ev sahibi Çaykur Rizespor’un 11 galibiyeti bulunuyor. İçerde rakibine fazla puan kaptırmayan Yeşil-Mavili ekip 3 kez sahasında mağlup olurken bir maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda 32 gol atan Atmacalar, kalesinde ise 13 gol gördü.

Bursa deplasmanında oynanan 16 maçta ise ev sahibi Timsahların üstünlüğü bulunuyor. 12 maçta ev sahibi ekip sahadan galip ayrılırken Çaykur Rizespor’un Bursa deplasmanında sadece 1 galibiyeti bulunuyor. 3 maç ise berabere tamamlandı. Bu maçlarda Atmacalar 13 gol kaydederken kalesinde ise 30 gol gördü.

1979/1980 sezonunda 1. Ligde başlayan ve 3-1 Çaykur Rizespor’un galibiyetiyle başlayan 39 yıllık rekabette Yeşil-Mavili Atmacalar en son 2016/2017 Süper Lig sezonunda evinde rakibini 6-0 mağlup ederek, bugüne kadar aldığı en farklı galibiyeti elde etti.

İki ekip arasında oynanan en gollü karşılaşma 1987/1988 sezonunda 1. Ligde oynandı. 7 golün kaydedildiği ve Bursa’da oynanan maçı ev sahibi ekip 5-2 kazandı. Bu maç Bursa ekibinin Yeşil-Mavili ekip kalesine bir maçta attığı en çok gollü maçı oldu. İki ekip arasında bu güne kadar golsüz beraberlikle sonuçlanan bir maç bulunmuyor.

"Bursaspor maçı ile lige yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz."

Çaykur Rizespor'un kulüp basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, rakiplerini yenerek lige yeni bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi.

Ligde ilk 4 haftada 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldıklarını ve son dakikalarda kaybettikleri maçların hem kendilerini hem de taraftarı üzdüğünü belirten Bakır, "Bursaspor maçı ile lige yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Yarın sahamızda oynayacağımız bu maç bizim için çok önemli. Teknik direktör Mehmet Ali Karaca ve ekibi ile çıkacağımız bu maçtan galibiyetle ayrılacağımıza inanıyoruz. Hocamıza inancımız tam. Takımda moraller iyi." ifadelerini kullandı.

Hasan Yavuz Bakır, bu maçta da taraftarların takımı yalnız bırakmamalarını istedi.