Çaykur Rizespor ile Antalyaspor 19. randevuda

TAKİP ET

Spor Toto Süper Lig'de oynanacak olan 21. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor, sahasında konuk edeceği Antalyaspor ile tarihindeki 19'uncu randevuya çıkacak.

Ligin ikinci devresinde üst üste aldığı 3 galibiyetle 9 puan toplayarak 21 puana ulaşan ve düşme hattı potasından çıkan Yeşil-Mavili Çaykur Rizespor, saat 16.00’da sahasında oynayacağı maçta 28 puanla 9’uncu sırada yer alan Antalyaspor’u konuk ediyor.

Tarihlerinde bugüne kadar sezon başı oynanan hazırlık maçı da dahil 18 kez mücadele eden iki takım arasında Antalyaspor 8 maçtan galip ayrılırken, Çaykur Rizespor’un 5 galibiyeti bulunuyor. 5 karşılaşma ise berabere tamamlandı. Yeşil-Mavili ekip rakibine 28 gol atarken kalesinde ise 25 gol gördü.

Rize’de oynanan 8 maçın 3’ünü ev sahibi Atmacalar kazanırken, 4 maçta ise rakip Antalyaspor’un galibiyeti bulunuyor. Bir maçın berabere tamamlandığı bu maçlarda Atmacalar 13 gole imza atarken kalesinde ise 10 gol gördüler.

Antalya deplasmanında oynanan 10 maçta ise ev sahibi ekibin 4 galibiyeti bulunurken Rizespor’un 2 galibiyeti bulunuyor. 4 maç ise berabere tamamlandı. Atmacalar deplasmanda rakip kaleye 15 gol gönderirken, kalesinde de 15 gol gördü.

Bu sezon Antalya’da oynanan ilk maçı ev sahibi Antalyaspor 2-1 kazanırken, sezon başı öncesi kamp döneminde oynanan hazırlık maçında ise ekipler sahadan 2-2 berabere ayrılmışlardı.

33 yıllık rekabet

Bundan 33 yıl önce 1986/1987 yılında o dönemki adıyla 1. Ligde ilk kez mücadele etmeye başlayan iki ekip arasında Antalya’da oynanan ilk müsabakayı, ev sahibi Antalyaspor 2-0 kazanmıştı. Bu maçın rövanşını ise Yeşil-Mavili ekip, rakibini sahasında ilk kez konuk ederek 3-0’lık galibiyetle almıştı.

Çaykur Rizespor, Antalyaspor karşısındaki en farklı skorlu ilk galibiyetini 2002 yılında Antalya`da yapılan lig maçında 5-1`lik skorla aldı. Yeşil-Mavili ekip 2015-2016 sezonunda da evinde konuk ettiği Antalyaspor'u ikinci kez 5-1 skorla mağlup etti.

Antalyaspor’un Yeşil-Mavili ekibe karşı aldığı en farklı galibiyetler ise ilk maçta alınan 2-0’lık müsabaka ve 2000/2001 yılı Süper Lig sezonunda Rize’de oynanan maçta aldığı 2-0’lık galibiyet oldu. İki ekip arasında oynanan bir maç golsüz berabere tamamlandı.

Özkahya ile 20. Maç

Maçı yönetecek olan 38 yaşındaki İstanbul Bölgesi hakemi Halis Özkahya, Yeşil-Mavili ekibin yöneteceği 20’nci maçına çıkacak.

Yeşil-Mavili Atmacalar, Özkahya’nın bugüne kadar yönettiği 19 maçın sadece 4’ünde sahadan galip ayrılırken, 12 maçtan mağlup oldular. 3 maçı ise berabere tamamladılar. Bu maçlarda Özkahya, Yeşil-Mavili ekibe 37 kez sarı kart gösterirken 3 kez de kırmızı kart gösterdi. Rakip takımlara ise 47 kez sarı kart gösterirken 5 kez de kırmızı kartına başvurdu.

Antalyaspor ise bugüne Özkahya’nın yönettiği 24 kez maçın 10’unda sahadan galip ayrılırken 6’sında mağlup oldu, 8 maçı ise berabere tamamladı. Bu maçlarda Halis Özkahya, Antalya ekibine 60 kez sarı kart gösterirken 3 kez de kırmızı kart gösterdi. Rakip takımlara ise 58 kez sarı kart gösterirken 7 kez de kırmızı kartına başvurdu.