Çaykur Rizespor ile Alanyaspor 3. randevuda

TAKİP ET

Spor Toto Süper Lig'de ilk devrenin bitimine son 2 hafta kalırken, Yeşil-Mavili Çaykur Rizespor bu maçlarından ilkini sahasında Aytemiz Alanyaspor'u konuk ederek oynayacak.

Ligde henüz bir galibiyeti bulunan ve 11 puanla son sıraya demirleyen Çaykur Rizespor, ligin 16. Hafta karşılaşmasında saat 13.30’da sahasında 16 puanlı Aytemiz Alanyaspor’u konuk edecek.

Aslen Rizeli olan ve İstanbul bölgesinin Fifa kokartlı hakemi Cüneyt Çakır tarafından yönetilecek karşılaşmada Çaykur Rizespor, Akdeniz temsilcisi ile tarihinde 3’üncü kez karşı karşıya gelecek.

İlk kez Çaykur Rizespor’un en son Süper Lig’den küme düştüğü 2016/2017 sezonunda mücadele etmeye başlayan iki ekip arasında oynanan iki karşılaşmayı da Yeşil-Mavili Çaykur Rizespor kazandı. Alanya deplasmanında oynanan ilk maçta sahadan 3-2 galip ayrılan Çaykur Rizespor, bu maçın rövanşında sahasında konuk ettiği rakibini bu kez 1-0 mağlup etmişti.

Cüneyt Çakır ile 33. Maç

Bugünkü maçta düdük çalacak olan 42 yaşındaki Hakem Cüneyt Çakır, 33’üncü kez Yeşil-Mavili ekibin müsabakasını yönetecek.

Çaykur Rizespor, bu güne kadar Çakır’ın düdük çaldığı 32 maçın 10’unda galip, 16’sında ise sahadan mağlup ayrılırken 6 maçı da berabere tamamladı. Bu maçlarda Cüneyt Çakır, Yeşil-Mavili ekibe 61 kez sarı kart gösterirken 5 kez kırmızı kart gösterdi. Rakip takımlara ise 58 kez sarı kart çıkartırken yine 5 kez kırmızı kartını gösterdi.

Cüneyt Çakır Alanyaspor’un ise 4’üncü kez maçında düdük çalacak. Bugüne kadar Çakır’ın yönettiği maçlarda Alanya ekibi sahadan bir kez galip, bir kez mağlup, bir kez de berabere ayrıldı. Bu maçlarda 9 kez sarı kart gören Alanyaspor bir kez de kırmızı kart gördü. Çakır rakiplere ise 8 kez sarı kart çıkartırken bir kez de kırmızı kartına başvurdu.