Çaykur Rizespor Hentbol Takımı 1. Lig yolunda

TAKİP ET

Türkiye Hentbol Erkekler 2. Lig'de mücadele eden Çaykur Rizespor Hentbol Takımının hedefi 1. Lige yükselmek.

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ekonomik nedenlerle kapatıldıktan sonra Çaykur Rizespor’un sahip çıktığı Rizeli gençlerden oluşan hentbol takımı, Ekim ayı içinde oynadığı yükselme maçları sonunda namağlup 2. Lige yükselmişti.

21 Mart tarihinde başlayan ve toplam 7 takımın mücadele ettiği Erkekler 2. Lig C Grubu’nda yer alan Çaykur Rizespor Hentbol Takımı, ilk maçında AS Hentbol Eğitim SK ile 31-31 berabere kalırken, ikinci maçında Pendik Hentbol SK’yı 25-24 ve üçüncü maçında Adana Sarıçam Belediye SK’yı 30-20 mağlup ederek 5 puanla grup liderliğine oturdu. Takımda Bedirhan Ofluoğlu, attığı 16 golle gruptaki en golcü 5’inci oyuncu oldu.

Hüseyin Demirci ve Oğuzhan Bekar antrenörlüğünde çalışmalarını sürdüren Yeşil-Mavili ekip, Nisan ayı içinde Rize’de karşı karşıya geleceği Polesie Gençlerbirliği SK, Ordu Gençlerbirliği SK ve Bursagücü Gençlik SK mücadelelerini kayıpsız geçerek 1. Lige yükselmeyi hedefliyor. Yeşil-Mavili ekip grubu lider tamamlarsa direk 1. Lige yükselecek, 2’nci veya 3’üncü sırada bitirirse diğer iki gruptaki 2 ve 3’üncü takımlarla 1. Lig için Play-Off müsabakalarına çıkacak.

“Rizeli çocuklarımızı kazanmaya devam edeceğiz”

Rizespor bünyesine katılmalarından bu yana 19 sporcusuyla önemli bir başarı elde eden Hentbol Takımıyla ilgili açıklama yapan Antrenör Hüseyin Demirci, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ekonomik nedenlerle kapatıldıktan sonra Amasya’daki yükselme maçlarına 20 gün kala Çaykur Rizespor’un kendierine ve Rizeli gençlere sahip çıkmalarından dolayı başta Kulüp Başkanı Hasan Kartal olmak üzere Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Kalkavan’a teşekkür etti.

Elde ettikleri başarıda tüm sporcularının altyapılarından yetişmesinin önemli olduğunu söyleyen Demirci, “Tamamı Rizeli gençlerden oluşan bir takımız. Şu an altyapımızda 13-16 yaş arasında ileriye dönük yaklaşık 80 tane de 4 yıllık altyapı sporcumuz bulunuyor. Örneğin 13 yaşında 4 sporcumuz var ve ileride yetenekleriyle altyapımızdan birçok başarılı oyuncu çıkacağına inanıyorum.” dedi.

Yaklaşık 24 yıldır hentbol antrenörlüğü yapan Demirci, “İçimizdeki İrlandalıların elde ettiğimiz başarılardan rahatsız olmasına rağmen Rizeli çocuklarımızı kazanmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.