Çaykur Rizespor geriye düştüğü maçtan 3 puanı almayı başardı

TAKİP ET

Çaykur Rizespor, hem geriye düştüğü hem de penaltı kaçırdığı maçta Süper Lig'in 30. haftasında sahasında Gaziantep FK'yı 3-1 mağlup etti.

Çaykur Rizespor, 54. dakikada Deian Sorescu’nun golüyle 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada Salem Mbakata’nın 64. dakikada kendi kalesine attığı golle beraberliği sağladı. 71. dakikada Shelvey’in penaltıyı yandan dışarıya göndermesiyle penaltı atışından faydalanamayan Çaykur Rizespor, 84. dakikada Olawoyin ve 90+6. dakikada Zeqiri'nin golüyle 3-1 öne geçti. Karşılaşmada başka gol olmayınca Çaykur Rizespor 3 puanın sahibi oldu.

Puanını 42’ye çıkaran Çaykur Rizespor, 31. Haftada İstanbulspor’a konuk olacak.

Maçın ardından gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, "Ligin artık boyu kısaldı. Bundan dolayı her maç artık son derece önemli. Alınacak her puan önemli ve belirleyici olacak. Bugün de böyle bir maçtı. İlk yarı son derece durgun bir oyun vardı. Düşük bir tempo vardı. Sıkıcı bir maç olarak görüldü. İkinci yarıda bizim adımıza darmadağın bir görüntü vardı. Gaziantep takımı orada maçı bitirebilirdi. Zor durumda kalabilirdik. Ama ondan sonra attığımız golle beraber bambaşka bir oyun senaryosu ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.