Çaykur Rizespor geri vitese taktı

TAKİP ET

Süper Lig'in 22. Hafta karşılaşmasında Gaziantep deplasmanına konuk olan Çaykur Rizespor sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Süper Lig'in 22. Hafta maçında Çaykur Rizespor, ligin ilk devresinde sahasında 2-1 mağlup olduğu Gaziantep Futbol Kulübü deplasmanına konuk oldu.

Geçen hafta kar muhalefeti yüzünden Göztepe maçı ertelenen Yeşil-Mavili ekip, 16 gün aradan sonra çıktığı maçta hem 10 kişi kaldı hem de kalesinde iki gol gördü.

İlk yarısı golsüz berabere tamamlanan maçın 52'nci dakikasında Andre Sousa'nın golü ile ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. 56'ncı dakikada Ivanildo Fernandes'in rakibine ceza sahası içinde yaptığı müdahale ile kırmızı kart görmesi sonucu Yeşil-Mavili ekip 10 kişi kalırken hakem de aynı zamanda penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Mustafa Demir penaltı şansını değerlendiremezken Gaziantep ekibi 61'inci dakikada bir penaltı daha kazandı. Mustafa ısrarla atışı kendisi yapmak istedi ve bir kez daha penaltı şansını değerlendiremedi. 5 dakika uzatmaların gösterildiği maçta 90+1'inci dakikada Djilobodji attığı golle farkı 2'ye çıkartarak maçın sonucunu belirledi.

Bu sonuçla Çaykur Rizespor, 24 puanda kalarak ligde 13'üncü sıraya gerilerken Gaziantep ekibi ise puanını 30'a çıkardı ve 9'uncu sıradaki yerini korudu.

Yeşil-Mavili ekip, 24 Şubat Pazartesi günü saat 20.00'de oynayacağı 23. Hafta maçında sahasında Medipol Başakşehir'i konuk edecek.