Çaykur Rizespor düşüşe geçti

TAKİP ET

Çaykur Rizespor deplasmanda karşılaştığı Gaziantep FK ekibine 2-0 mağlup oldu ve üst üste üçüncü maçından da puan alamadı.

Trendyol Süper Lig’in 11. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü ile karşı karşıya geldi.

Maçın 17’nci dakikasında kaleci Gökhan’ın kale vuruşunu kullanması için topu Emirhan’a pasladığı sırada Emirhan’ın topu elle tutması sonucu hakem penaltı kararı verdi. Alexandru Maxim penaltıyı gole çevirerek Gaziantep ekibini 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda 50’nci dakikada Gaziantep ekibi Denis Dragus’un golü ile farkı ikiye çıkardı. Ev sahibi ekip teknik direktörü Smudica’nın kırmızı kartla saha dışına gönderildiği maçta Rizespor gol bulmak için üst üste baskı kursa da girdiği pozisyonları bir türlü değerlendiremedi ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Üst üste üçüncü mağlubiyetini alan Çaykur Rizespor 14 puanda kalırken Gaziantep ekibi ise puanını 12’ye yükseltti.

Çaykur Rizespor, 12 Kasım Pazar günü saat 16.00’da sahasında oynayacağı 12. Hafta maçında İstanbulspor’u konuk edecek.

Gaziantep FK: 2 – Çaykur Rizespor: 0

Stat: Kalyon Stadyumu
Hakemler: Ali Şansalan, Serkan Ok, Bahtiyar Birinci
Gaziantep Futbol Kulübü: Florin Nita, Papy Mison, Arda Kızıldağ, Max Gradel (dk 90 Oğulcan Çağlayan), Mustafa Eskihellaç, Iraneuton Sousa, Salem Mbakata (dk 40 Janio Da Silva), Alexandru Maxim (dk 81 Luka Stankovski), Ogün Özçiçek, Nkoulou Ndoubena, Mihai Dragus (dk 90 İlker Karakaş)
Yedekler: Mustafa Burak Bozan, Ertuğrul Ersoy, Mirza Cihan, Ömürcan Artan, Onurhan Babuşcu, Jose Valencia
Teknik Direktör: Marius Ninel Şumudica
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Halil İbrahim Pehlivan (dk 58 Casper Hojer), Attila Mocsi, Jonjo Shelvey (dk 58 Dal Varesanovic), Ibrahim Olawoyin, Gustavo Sauerbeck (dk 58 Adolfo Gaich), Eray Korkmaz, Emirhan Topçu, Mithat Pala (dk 80 Oscar Pinchi), Altın Zeqiri, Martin Minchev (dk 72 Mame Mor Faye)
Yedekler:  Tarık Çetin, Khusniddin Alikulov, Seyfettin Anıl Yaşar, Janne-Pekka, Muhammet Taha Şahin
Teknik Direktör: İlhan Palut
Sarı Kartlar: Papy, Dragus, Florin (Gaziantep), Hojer (Rizespor)
Goller: dk 20 Alexandru Maxim (Pen), dk 50 Denis Dragus (Gaziantep)