Çaykur Rizespor deplasmanda yine YOK

TAKİP ET

Küme düşmeme mücadelesi veren ancak şanslarını git gide tüketen Çaykur Rizespor, deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'!a 2-1 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 31. hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor, ligin ilk devresinde sahasında 2-0 mağlup ettiği Aytemiz Alanyaspor deplasmanına konuk oldu.

Ligde bu sezon deplasman galibiyeti bulunan tek takım olan ve küme düşmeme mücadelesi veren Yeşil-Mavili ekip, Alanya deplasmanında da galip gelemeyerek hem makus kaderini değiştiremedi, hem de kümede kalma ümitlerini gittikçe tüketti.

İlk yarısı 9'uncu dakikada Emre Akbaba'nın attığı golle 1-0 Alanya ekibinin üstünlüğüyle biten maçın 42'nci dakikasında Hakem Umut Meler Rizespor lehine penaltı noktasını gösterse de sonrasında bu kararını iptal etti ve Rize ekibi beraberlik şansını kaçırarak soyunma odasına girdi.

İkinci yarıda 60'ıncı dakikada bu kez penaltı şansı kazanan Alanya ekibi Efecan Karaca'nın ayağından bu şansı gole çevirerek 2-0 öne geçmiş oldu. Rizespor'un golünü 66'ncı dakikada Papis Cisse kaydetti. Golden sonra ataklarını sıklaştıran Yeşil-Mavili ekip beraberliği yakalayamadı ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

7 maçın kaldığı ligde 26 puan ile 19'uncu sırada kalan Çaykur Rizespor, kümeden çıkmak için en yakın rakibi Giresunspor ile puan farkını 10'a çıkarmış oldu. Alanyaspor ise puanını 52'ye yükseltti.

Çaykur Rizespor, 09 Nisan Cumartesi günü saat 16:00'da oynayacağı 32. Hafta maçında sahasında İttifak Holding Konyaspor'u konuk edecek. Rize ekibi ligin ilk devresinde deplasmanda rakibine 3-0 mağlup olmuştu.