Çaykur Rizespor, deplasmanda 3 puan hasretine son verdi

TAKİP ET

Çaykur Rizespor, Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda Yeni Malatyaspor'u 2-0 mağlup etti.

Süper Lig'in son 2 haftasını mağlubiyetle kapatan ve ligde sadece ilk haftadaki Gençlerbirliği deplasman galibiyeti bulunan Çaykur Rizespor, deplasmanda Yeni Malatyaspor'u Oğulcan ve Aminu Umar'ın golleriyle 2-0 mağlup etti ve ligdeki ikinci deplasman galibiyetine ulaştı.

Bu sonuçla Yeşil Mavililer puanını 20'ye yükseltirken ve ilk devrenin son haftasında gelecek hafta Rize'de Fenerbahçe'yi konuk edecek.

Tüm taktikler harfi harfine yerine getirildi

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Yeni Malatyaspor maçına hazırlanırken rakibi çok iyi analiz ettiklerini ve oyuncularını bu yönde çalıştırdığını belirterek, “Hafta içi oyuncularımıza Malatya’nın nasıl oynadığını, bizimde burada nasıl oynamamız gerektiği ile ilgili çok iyi analiz edip çok iyi çalıştık. Oyuncularımız maç başından sonuna kadar çalıştığımız gibi gayet disiplinli bir şekilde bir oyun ortaya koyduk. Oyuncularımı taktiksel anlamda verdiğim görevlerin hepsini harfi harfine yerine getirdikleri için kutluyorum. Buraya kadar gelen tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bugünkü galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyorum." dedi.

BtcTurk Yeni Malatyaspor: 0 - Çaykur Rizespor: 2

Stat: Yeni Malatya

Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Serkan Çimen

BtcTurk Yeni Malatyaspor: Farnolle, Özer Özdemir, Mustafa Akbaş, Hadebe, Sakıb Aytaç, Murat Yıldırım (Dk. 75 Ahmet Ildiz), Robin Yalçın, Donald (Dk. 46 Gökhan Töre), Guilherme, Fofana (Dk. 62 Bifouma), Jahovic

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Vetrih (Dk. 66 Attamah), Abarhoun, Talbi, Melnjak, Abdullah Durak, Diomande (Dk. 89 Oğuz Kağan Güçtekin), Moroziuk, Boldrin, Umar, Oğulcan Çağlayan (Dk. 85 Samudio)

Goller: Dk. 6 Oğulcan Çağlayan, Dk. 72 Umar (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk. 20 Mustafa Akbaş, Dk. 45 Robin Yalçın (BtcTurk Yeni Malatyaspor), Dk. 52 Umar, Dk. 71 Moroziuk, Dk. 76 Diomande (Çaykur Rizespor)