Çaykur Rizespor'dan Mekansızlar açıklaması

TAKİP ET

Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'dan, kombineleri iptal edilen Mekansızlar Taraftar Grubu ile ilgili resmi açıklama geldi.

Kulüp resmi internet sitesinden yapılan açıklamada geçmişten gelen bazı alışkanlıkların sonlandırılmaya ve her konuda gerekli düzenlemelerin yapılmaya devam ettiği vurgulandı.

Yeni yönetimin göreve gelmesinin ardından taraftar gruplarıyla yapılan toplantıda ailelerin taraftar guruplarından bazılarının çocuklarını olumsuz yönde etkilediği konusunda şikâyetleri ve rahatsızlıkları olduğu şeklinde geri dönüşler aldıklarının belirtildiği açıklamada, "Sıkıntılarını ve endişelerini dile getiren aileler, özellikle bazı taraftar guruplarının illegal oluşumlar çerçevesinde gençlerimizi kötü alışkanlıklar başta olmak üzere, yasadışı ortamlara çektiği iddialarında bulundular." ifadelerine yer verildi.

Para alarak tezahürat yaptılar!

Kulüp olarak bu oluşumların düzeltilmesi, düzenlenmesi ve daha steril hale getirilmesi için bir takım çalışmalarda bulunulduğu ve çok radikal önlemler ve tedbirler alındığının ifade edildiği açıklamada, "Taraftar ilişkilerinin koordineli yürümesi ve yukarıdaki bahsettiğimiz rahatsızlıkların giderilmesi adına bir yönetim kurulu üyemiz görevlendirildi. Ancak önceki gün kombineleri iptal edilen taraftar gurubunun sözde lideri, yapılan bu çalışmalardan oldukça rahatsız oldu. Kulübümüzün bu iş için görevlendirdiği yöneticiyi tanımayacaklarını ve kulüple birlikte hareket etmeyeceklerini açıkça belirtti. Bu gurup bununla da kalmayıp, ismi tespit edilen bazı kişilerden para alarak, çok kritik bir maçımızda yönetimimize hakaret içeren ve istifaya davet eden tezahüratlar yaptı. Tüm bunlar olurken dahi yönetimimiz bu taraftar gurubunu kazanmak için çok ciddi ve büyük uğraşı içinde oldu." denildi.

Kulüpten uzak tutulmaları konusunda yer türlü tedbir alınacak

Açıklama şöyle tamamlandı; "Öncelikle şu belirtmek isteriz ki Rizespor tribünlerinde kendi parasıyla para verip kombine alan hiçbir taraftarın kombinesi iptal edilmemiştir. Kombinesi iptal edilen taraftarlar kendilerini kulübün üstünde gören ve kulübü birilerinin cebine sığdırmak için uğraşan bir güruhtur. Bu güruhun pankartları kaldırılarak bir kısmı stadımızın deposuna konulurken, bir kısmı da kendilerine teslim edilmiştir. Pankartların çöpe atıldığı iddiaları gerçeği yansıtmadığı gibi, bu konuyla ilgili güvenlik kameralarının kaydı mevcuttur. Kendi kişisel çıkarları için kulübümüze zarar vermekten kaçınmayan ve taraftarlıkla ilgisi olmayan bu kişilerin kulüpten uzak tutulması konusunda her türlü tedbir alınacaktır."

Rizespor'da Hasan Kartal'ın locası da iptal edildi

Mekansızlar'ın pankartları stattan atıldı

Çaykur Rizespor'da taraftara kombine şoku!