Çaykur Rizespor'da irtifa kaybı devam ediyor

TAKİP ET

Çaykur Rizespor, Samsunspor deplasmanında oynadığı Karadeniz derbisinden 3-0 mağlup ayrıldı.

Trendyol Süper Lig 27. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor, ligin ilk devresinde sahasında 1-0 mağlup ettiği Yılport Samsunspor ile bu kez deplasmanda karşı karşıya geldi.

İlk yarısı 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle tamamlanan maçta Rick Van Drongelen attığı golle ilk yarı sonucunu belirleyen isim oldu. 25’inci dakikada Çaykur Rizespor Varesanovic ile beraberliğe çok yaklaşsa da top kaleci Okan’dan geri döndü. Uzatma dakikalarında ise Zeqiri ile bir kez daha atağa geçen Rize ekibi yine kaleci Okan’ı geçemedi.

İkinci yarıya Zeqiri-Gaich değişikliğiyle başlayan Rizespor, 54’üncü dakikada Carlo Holse’nin ayağından kalesinde ikinci golü gördü. 78’inci dakikada Kaleci Tarık’ın ceza sahası içinde Moundilmadji’ye yaptığı müdahale sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Olivier Ntcham penaltı şansını gole çevirerek maçın skorunu belirledi ve Samsun ekibi sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Son 3 maçtır puan alamayan ve son 5 maçında ise sadece 1 puan alabilen Çaykur Rizespor, 36 puanda kalırken Samsunspor ise puanını 30’a yükseltti.

Çaykur Rizespor 02 Mart Cumartesi günü saat 16.00’da sahasında oynayacağı 28. Hafta maçında Mondihome Kayserispor’u konuk edecek. Atmacalar ligin ilk devresinde rakibine deplasmanda 3-1 mağlup olmuştu.