Çaykur Rizespor'da 15 sezonda 2. kez oldu

TAKİP ET

Çaykur Rizespor, son 15 sezonda Süper Lig'de mücadele ettiği dönemlerde ikinci kez alt yapısından yetişen bir isme 90 dakika sahada yer verdi.

Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor, ligin 6. Hafta karşılaşmasında sahasında Altay'ı konuk etti. Yeşil-Mavili ekip, 2-1 mağlup olduğu maçta alt yapısından yetişen Emir Han Topçu'ya 90 dakika görev verdi.

20 yaşındaki Rizeli oyuncu Emir Han Topçu, sol bek mevkiinde mücadele ettiği maçta ortaya koyduğu performans ile taktir toplarken, aynı zamanda Rizespor'un son 15 sezon içinde Süper Lig karşılaşmalarında sahada 90 dakika kalan ikinci alt yapı futbolcusu oldu.

Yeşil-Mavili ekip son 15 sezon içinde 8 sezon Süper Lig'de mücadele etti. 2006-2007 sezonunda alt yapıdan yetişen ve ardından Fenerbahçe'ye transfer olan Yasin Çakmak'ın 34. haftada Sakaryaspor deplasmanında görev almasından 8 sezon sonra alt yapıdan yetişen Muhammed Emin Balcılar, Rize'de oynanan ve 1-1 berabere kalınan Galatasaray maçında 90 dakika sahada kalmıştı.

Bu kez 6 sezon sonra Emir Han Topçu da 1. Lig sezonları hariç son 15 yıl içindeki 8 sezonluk Süper Lig macerasında Rizespor'un alt yapısından yetişerek bir maçta 90 dakika boyunca forma giyen ikinci alt yapı futbolcusu oldu. Son 15 sezon içindeki 1. Lig mücadelelerinde de sadece Şahinali Terzi, alt yapı oyuncusu olarak 90 dakika sahada kalan isim olmuştu.

Emir Han Topçu dışında bu sezon kadrosunda alt yapısından yetişen Eren Karadağ'ı da bulunduran Yeşil-Mavili ekibin, kendi evlatlarına şans verildiği sürece Kayserispor gibi alt yapısından yetiştirerek Barcelona'ya 2 Milyon Euro bonservisle transfer ettiği 17 yaşındaki Emre Demir ve Rennes'e 3,5 Milyon Euro bonservisle transfer ettiği 18 yaşındaki Doğan Alemdar gibi futbolcular yetiştirebileceği aşikar görünüyor.