Çaykur Rizespor'da 146 gün sonra gelen galibiyet

TAKİP ET

Süper Lig'in ikinci devresinin ilk maçından sonra galibiyet yüzü göremeyen Çaykur Rizespor, liglere verilen aranın da ardından Galatasaray karşısında 146 gün sonra yeniden galibiyeti buldu.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle verilen aranın ardından oynanan Süper Lig'in 27. Hafta maçında Çaykur Rizespor, sahasında konuk ettiği Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederek düşme hattı potasından çıktı.

Ligin ikinci devresine galibiyetle başladıktan sonra yaşadığı puan kayıplarıyla 16'ncı sıraya ve düşme hattı potası içine giren Yeşil-Mavili ekip, Koronavirüs arasından sonra çıktığı ilk maçında Galatasaray'ı 42'nci dakikada Skoda'nın penaltıdan ve 53'üncü dakikada Tunay Torun'un kaydettiği gollerle 2-0 mağlup ederek 146 gün sonra yeniden 3 puanın sahibi oldu.

Maçın 14'üncü dakikasında Milan Skoda'yla çarpışan Kaleci Muslera kaval kemiğinde oluşan kırık sebebiyle oyundan çıkarak ambulansla hastaneye kaldırılırken, 68'inci dakikada Galatasaray'da ikinci yarının başında oyuna giren Andone, kaleci Tarık Çetin ile çarpıştı ve sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Adem Büyük ise mücadelenin son dakikalarında kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Lige verilen yaklaşık 3 aylık aranın ardından aldığı 3 puan ile düşme hattı potasından çıkan Çaykur Rizespor derin bir nefes alarak puanını 28'e yükseltti ve 14'üncü sıraya yükseldi. Galatasaray ise 50 puanda kaldı.

Teknik Direktör Ünal Karaman ise Rizespor'un başında çıktığı 3'üncü maçında ilk galibiyetini elde etmiş oldu.