Çaykur Rizespor bir darbe de Kupa'da aldı

TAKİP ET

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Çaykur Rizespor, sahasında konuk ettiği 1. Lig ekibi Balıkesirspor Baltok'a 2-0 mağlup olarak rövanşı zora soktu.

Çaykur Rizespor, hafta sonu oynayacağı Galatasaray maçına rağmen as kadro sayılacak bir kadroyla çıktığı Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ilk maçında evinde Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor Baltok’a 2-0 mağlup oldu.

Karşılaşma öncesinde sahaya bir ayağı olmayan köpek girdi. Görevliler tarafından köpek sahadan çıkartıldıktan sonra başlayan müsabakada konuk Balıkesirspor ekibine galibiyeti getiren golleri 12 ve 35'inci dakikalarda Beleck kaydetti.

Bu sonuçla Türkiye Kupası serüvenini zora sokan Yeşil-Mavili ekibin tur atlayabilmesi için Balıkesir'de oynayacağı rövanş maçında rakibini en az 3-0 mağlup etmesi gerekiyor.

Ziraat Türkiye Kupası 5. eleme turu rövanş maçları 18, 19 ve 20 Aralık 2018 tarihlerinde oynanacak.

Çaykur Rizespor: 0 - Balıkesirspor Baltok: 2

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Bahattin Şimşek, Mehmet Kapluhan, Ömer Tevfik Özkoç

Çaykur Rizespor: Ujkani, Robin Yalçın, Talbi, Jach, Fink, Abdullah Durak (Dk. 46 Koray Altınay), Petrucci (Dk. 78 Eren Karadağ), Süleyman Koç, Umar, Samudio, Gladky (Dk. 46 Vedat Muric)

Balıkesirspor Baltok: Atilla Özmen, Uğur Aygören, Cüneyt Köz, Glumac, Doğa İşeri, Cumali Bişi, Muhammed Ali Doğan (Dk. 62 Nizamettin Çalışkan), Mehmet Boztepe (Dk. 71 Sedat Şahintürk), Kethevoama (Dk. 81 Oğuz Yılmaz), Otoo, Beleck

Goller: Dk. 13 ve 35 Beleck (Balıkesirspor Baltok) 

Sarı kartlar: Cumali Bişi, Kethevoama, Glumac (Balıkesirspor Baltok), Jach, Koray Altınay (Çaykur Rizespor)

"Her musibette bir hayır vardır deyip oyuncuların performansını görmüş olduk"

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında konuk ettiği Balıkesirspor Baltok'a 2-0 yenilen Çaykur Rizespor'da teknik direktör Okan Buruk, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, iki ayaklı maçın ilk ayağını çok kötü geçirdiklerini belirtti.

Karşılaşmanın genelinde topun kendilerinde olduğunu ifade eden Buruk, "Rakibin ilk atağında golü yedik. Bunu ligde de yaşamıştık. Gol, bizi olumsuz etkiliyor. Rakibimiz, topun arkasına iyi geçen bir takım. Topu bize verdi ama hızlı atağa çıktı. Çıkarken kaptırdığımız top bize ikinci golü yedirdi." diye konuştu.

Bireysel hataları azaltmaları ve oyunu kurmaya daha çok çalışmaları gerektiğine değinen Buruk, şöyle devam etti: "İkinci golden sonra rakip daha dirençli oldu. Taraftar da biz de oyundan düştük. Çok fazla geriye oynadık. Topu rakip kaleye taşısaydık gol bulma şansımız daha yüksek olacaktı. Balıkesirspor'u kutluyorum, doğru oynadılar. Her musibette bir hayır vardır deyip oyuncuların performansını görmüş olduk. Herkes, 'O, bu neden oynamıyor?' diye soruyor. Bugün çok net gördüğümüz şeyler oldu. Kafamızdan geçirmiş olduğumuz şeyler netleşti. İkinci yarı için transferi net görmüş olduk." 

Buruk, karşılaşmadaki tek tesellilerinin altyapıdan görev verdikleri Eren Karadağ'ın maç içerisinde üç net pozisyona girmesi olduğunu sözlerine ekledi.