Çaykur Rizespor, Adana'da Hakem'e yenildi

TAKİP ET

PTT 1. Lig'in 11. Hafta karşılaşmasında deplasmanda Adanaspor ile karşı karşıya gelen Çaykur Rizespor, Boluspor maçının ardından bu maçta da hakem kurbanı olarak sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

PTT 1. Ligin 11. haftasında deplasmanda Adanaspor ile 27’nci randevusuna çıkan Çaykur Rizespor, Adana'ya değil de adeta karşılaşmanın hakemine yenildi. Karşılaşma 0-0 berabere devam ederken mücadelenin henüz ilk dakikalarında Rizespor'un penaltısını vermeyen karşılaşmanın hakemi Deniz Ateş Bitnel, 37’nci dakikada Rizespor 1-0 mağlup durumda iken bu kez verdiği penaltıyı yan hakemin uyarısıyla iptal ederek Rizespor'un 11. haftayı puansız kapamasının başrolünde yer alan isim oldu.

Cezalı ve eksik oyuncularının çokluğunun verdiği dezavantajla Adana'da puan arayan Rizespor’un, vasatın üzerine çıkamayan ve ender geliştirdiği ataklara Hakem Bitnel darbe vurdu. Karşılaşmanın hemen başında Onur'un ceza sahası içerisinde yerde kalmasına devam kararı veren hakem Bitnel, 32’nci dakikada Adanaspor'un Talha ile öne geçmesinin ardından Rizespor'un beraberliği aradığı dakikalarda Jallow'un kaleci Zülküf tarafından yere indirilmesine önce penaltı verdi ardından Adanasporlu futbolcuların itirazı üzerine yan hakemin kararına uydu ve verdiği penaltıyı iptal etti.

İlk yarısı 1-0 Adanaspor'un üstünlüğüyle sona eren karşılaşmada Rizespor istediği oyunu bir türlü ortaya koyamadı ve Adanaspor'un 69’uncu dakikada Mbamba ile bulduğu gole engel olamayınca sahadan 2-0 mağlubiyetle ayrıldı.

Adana ekibi ile bugüne kadar 27 kez karşı karşıya gelen Rizespor, sahadan rakibine karşı 13’üncü kez mağlup ayrıldı. 6 karşılaşmanın beraberlikle sonuçlandığı mücadelelerin 8’inden ise Rizespor galip ayrıldı. Bu maçla birlikte Adanaspor, Yeşil-Mavili ekibin kalesine toplam 45 gol göndermiş olurken, Çaykur Rizespor ise rakibine 27 maçta 30 gol gönderebildi.

Lider olarak girdiği ve puansız kapattığı 11. Haftayı, 21 puanla ve averaj farkıyla lider olarak sürdüren Çaykur Rizespor, 18 Kasım Pazar günü saat 19.00’da yine 21 puanlı Karşıyaka’yı evinde konuk edecek. Puanını 17’ye yükselten Adanaspor ise aynı gün saat 14.00’de deplasmanda Denizlispor ile mücadele edecek.

ADANASPOR: 2 - ÇAYKUR RİZESPOR: 0

STAT: 5 Ocak

HAKEMLER: Deniz Ateş Bitnel, Volkan Narinç, Erkan Akbulut

ADANASPOR: Zülküf, Koray, Mbilla, Rahman, Sedat, Chıbuzor (Okan dk. 85), Kıbong, Merthan, Talha (Sami dk. 90), İzzet, Fevzi (Cem dk. 72)

YEDEKLER: Hayrullah, Berk, Ahmet, Tayfun

TEKNİK DİREKTÖR: Levent Eriş

ÇAYKUR RİZESPOR: David, Fahri (Cumhur dk. 65), Onur, Mohammed, Orhan (İlyas dk. 76), Kenan, Cumali, Ousman, Cenk (Mehmet Al dk. 82), Murat, Erhan

YEDEKLER: Sadrettin, Şahinali, Çağrı, Caner

TEKNİK DİREKTÖR: Engin Korıkır

GOLLER: Talha (dk. 32), Kibong (dk. 69) (Adanaspor)

SARI KARTLAR: Koray, Kibong (Adanaspor), Onur (Rizespor)

MAÇTAN DAKİKALAR

32. dakikada Talha topu sağ çizgiden alarak sol çizgiye kadar sürdü. Ceza sahası üzerinden çektiği şut köşeden ağlarla buluştu. 1-0

36. dakikada Jallow’un kaleci Zülküf ile girdiği mücadelede hakem penaltı noktasını gösterdi. Yan hakem, orta hakemi itiraz ederek pozisyonun penaltı olmadığını korner olduğunu belirtti. Orta hakemde yardımcısını dinleyerek penaltıyı iptal etti.

69. dakikada Kibong orta sahada kaptığı topla 5 oyuncuyu geçerek ceza sahasında David ile karşı karşıya kaldı. Plase vuruşla topu David’in solundan ağlarla buluşturdu. 2-0