Çaykur Rizespor A2, rövanşı 2-0'la aldı

TAKİP ET

A2 Ligi 3. Grup temsilcimiz Çaykur Rizespor, 21. Hafta karşılaşmasında evinde konuk ettiği Sivas Dört Eylül Belediyespor'u 2-0 mağlup etti.

Haber: Turgay AYHAN

Ligin ilk devresinde deplasmanda oynadığı ve 2-2 berabere kaldığı rakibini bu kez kendi evinde 2-0 mağlup etmeyi başaran Yeşil-Mavili A2 ekibinde, galibiyet golleri ardı ardına geldi.

Pazar günü oynanan PTT 1. Lig’in 17. Hafta karşılaşmasında deplasmanda 1461 Trabzon ile oynanan ve golsüz berabere biten maçta Yeşil-Mavili formayı 67’nci dakikadan itibaren giyen takımın yeni profesyonel futbolcusu “Börekçi” lakaplı Muhammet Emre, ikinci yarıda kaydettiği gollerle takımına dördüncü kez galibiyet sevinci yaşatırken, İlyas Çakmak yerine o maçta kendisinin oyuna sokulmasını eleştirenlere de cevap verdi.

Futbola 2004 yılında Ardeşengücü takımında başlayan ve ardından 2009 yılında Ardeşenspor’a transfer olarak geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Ardeşenspor’da 20 maçta 19 gole imza atarak takımın gol kralı olan 19 yaşındaki Ünal Göksal da, Eylül ayı içinde profesyonelliğe geçiş yaparak 5 yıllığına sözleşme imzaladığı Sivas Dört Eylül Belediyespor forması ile memleketinin takımına karşı mücadele etti. Ünal’ın A2 Ligindeki 19 maçta 7 golde imzası bulunuyor.

İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmada ev sahibi Çaykur Rizespor A2 ekibi, göz dolduran bir performansa imza attı. Üst üste ataklar geliştiren Yeşil-Mavili A2 ekibi, çok net gol pozisyonlarından yararlanamazken, devre golsüz sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan Yeşil-Mavili A2 ekibinde Muhammet Emre, 53’üncü dakikada defansın hatasını affetmeyerek topu filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden 1 dakika sonra ise bu kez Mesut’un pasında topu filelere gönderen Muhammet Emre, takımına galibiyet getiren golü kaydetti. Maçta Mesut’un ve Fatih Kaan’ın filelerle buluşturduğu toplar ise ofsayt olduğu gerekçesiyle gol değeri taşımadı.

Ligin bitimine 1 hafta kala puanını 20’ye çıkartan ve 1 sıra yükselerek 10’un sıraya yerleşen Çaykur Rizespor A2 ekibi, 2 Ocak Çarşamba günü saat 13.00’de oynanacak olan 22’nci ve son hafta karşılaşmasında evinde 29 puanlı Samsunspor’u konuk edecek. Ligin ilk devresinde deplasmanda oynanan karşılaşma golsüz sona ermişti. 33 puanla 4’üncü sıradaki yerinde kalan Sivas Dört Eylül Belediyespor ise 2 Ocak’ta deplasmanda Sivasspor ile mücadele edecek. İlk devre oynanan karşılaşmayı 2-0 Sivasspor kazanmıştı.

“SEVİNDİRİCİ BİR SONUÇ ALDIK”

Maçın ardından görüşlerini aldığımız A2 Teknik Sorumlusu Osman Nuri Şahinoğlu, “Her şeyden önce sevindirici bir sonuç aldık. Futbolcularım tam istediğim şekilde iyi bir mücadele yaptılar. 2 haftadır üst üste mağlup olmanın ezikliği de vardı. Elbette eksikler de var. Sürekli söylediğimiz bir şey var, o da mücadele yapamayan bir futbolcudan futbolcu olmaz. Çok ve anlamsız pas hataları yapıyoruz. Bu konuları da düzeltirsek daha iyi olacağımızı düşünüyorum. 2 hafta önce Ankaragücü’ne karşı ilk yarıda oynadığımız iyi futbolun üstüne bugün biraz daha ekledik. Futbolcularımı tebrik ediyorum” dedi.

“RİZELİ’Yİ OYNATSAK SUÇ, OYNATMASAK SUÇ”

2 gün önce A Takım ile 1461 Trabzon maçında forma şansı bulan Muhammet Emre’nin o maçta oyuna sokulmasıyla ilgili eleştirilere de cevap veren Şahinoğlu, “Biz aylar önce Muhammet’in profesyonel olması gerektiğini ve A takıma çıkması gerektiğini söylemiştik. 1461 maçında da büyük ağabeylerinin yanında sırıtmadan iyi bir mücadele sergiledi. Güzel paslar yaptı ve hata yapmadı. Ancak eleştirenlere sormak gerekiyor, daha iyisi mi vardı? Muhammet’i o oyuna mücadele gücünden dolayı soktuk. İlyas tipik bir santrafordu. Biz ise Muhammet’i sol orta saha diye sokarak ileriye destek vermesini istedik. İlyas ise ceza sahası içinde etkili olan bir oyuncu. Altyapıdan bir oyuncu takımda forma şansı buldu diye bu neden göze battı anlayabilmiş değilim. Daha biz burada ne için, niye futbolcu yetiştiriyoruz. Rizeli’yi oynatsak suç, oynatmasak suç oluyor. Bu şekilde altyapıdan nasıl futbolcu çıkacak merak ediyorum. O maçta kadroda olup iyi oynamayan futbolcular da oldu. Muhammet Emre de kötü oynamadı. Ayağına gelen topu iyi pasladı, mücadelesini de yaptı, daha ne yapacaktı?” dedi.

“ORTAYA İYİ BİRŞEYLER ÇIKIYOR”

Sezon başında “Eldeki malzeme bu” diyerek alınan başarısız sonuçlara kadro yetersizliğinden dolayı çok fazla müdahale edemedikleri şeklinde açıklama yapan Şahinoğlu, gelinen süreçte takımıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Eldeki malzemeyi yoğurdukça ortaya bir şeyler çıkıyor ve biz de bunca hafta bunu yaptık. Mücadele anlamında artık daha iyiyiz ama bir tek pas olayını düzeltemedik. Sürekli idmanlarımızda da kontra pas çalışıyoruz. Yine de bazen kenarda bomboş adam varken ortaya pas atabiliyoruz. Saha kenarından bağırdığımız zaman da kötü hoca oluyoruz.

Keyfimizden bağırmıyoruz sonuçta, ben de kulübemde oturup izlemesini bilirim. Ama içim rahat etmiyor. Hatalarını bir şekilde onları uyararak anlatmalıyım ki kendilerini geliştirebilsinler. Sonuçta sesimi onlara duyurmak, gerekli uyarıları yapabilmek için bağırmam gerekiyor. Bunda alınacak, gücenecek bir durum yok. Bu konuda neden eleştirildiğimi anlayamıyorum. Sonuçta kazanmayı da istiyoruz. İkinci kademe maçları da başlayacak. Orada da öncelikle hedefimiz sporcu yetiştirmektir, ardından da galibiyet için taktiklerimizi geliştireceğiz” dedi.

Son olarak Mustafa Denizli’nin yılların hocası olarak altyapıya bakış açısının iyi olacağını düşündüğünü söyleyen Şahinoğlu, “Mustafa Denizli üst düzey bir hocamızdır ve elbette altyapıya da önem vereceğine inanıyoruz. Kendisi geldiğinde futbolcularımızla ilgili gerekli raporları sunacağız. Tabii içlerinden kampa götürüp götürmeyeceğine kendisi karar verecektir” şeklinde konuştu.

ÇAYKUR RİZESPOR A2: 2 – SİVAS DÖRT EYLÜL BELEDİYESPOR A2: 0

STAT: Rize Atatürk

HAKEMLER: Şahin Berkel ***, Uğur Küçük ***, Uğur Akgül ***

ÇAYKUR RİZESPOR A2: Yunus Emre Kırdal ***, İsmail Can Taşkıran ***, Hasan Köse ***, Onur Korkmaz ***, Muhammed Burak Avcı ***, Fatih Kaan Arıman ***, Ömer Salih Ayçiçek ***, Mesut Demirci *** (Ramazan ** 75. Dak), Muhammet Emre Kalkan ****, Ahmet Mumin Papaker *** (Nazım Berat ? 89. Dak), Ahmet Mesut Kambur *** (Miraç  ** 76. Dak)

YEDEKLER: Burak Semiz, Miraç Çavuşoğlu, Ramazan Koçal, Kazım Samet Çelik, Mahsun Türüt, Berat Dil, Nazım Berat Karaali

TEKNİK SORUMLU: Osman Nuri Şahinoğlu

SİVAS DÖRT EYLÜL BELEDİYESPOR A2: Onur Yurtoğlu *, Sefa Mehmet Alkaç * (Batuhan * 57. Dak), Muhammed Yörük **, Nuri Melih Mursal **, Burak Aydın **, Seyid Ahmet Han ** (Hasan ? 82. Dak), Selim Dağ * (Yasin * 57. Dak), Mustafa Yüksektepe * (Salih * 58. Dak), Mustafa Akkuş **, Murat Şahin Açıkalın **, Ünal Göksal ** (Poyraz * 70. Dak)

YEDEKLER: Abdullah Özelma, Ahmet Yılmaz, Yasin Toraman, Salih Bölükbaşı, Hasan Destek, Batuhan Karkınay, Poyraz Özakbeyaz

TEKNİK SORUMLU: Murat Polat

SARI KARTLAR: Mesut, Ramazan, Fatih Kaan, İsmail Can, Muhammed Burak (Çaykur Rizespor), Burak, Ünal, Seyid, Muhammed (Sivas Dört Eylül)

GOLLER: Muhammet Emre (53. Dak, 54. Dak) (Çaykur Rizespor)