Çaykur Rizespor'a Etik Dışı Davranış suçlaması!

TAKİP ET

Kadın Futbol Takımını yeni kuran Çaykur Rizespor'un kadrosuna kattığı bazı futbolcuları, kulüplerinden izin almadan transfer ettiği iddia edildi.

TFF tarafından alınan karar sonrasında Kadın Futbol Takımını kurduğunu duyuran ve bu sezon en üst ligde mücadele edecek olan Çaykur Rizespor'un, spor etiği ve ahlakıyla bağdaşmayacak bir şekilde Kadın Futbol Takımı kadrosuna bazı isimleri transfer ettiği iddia edildi.

Önceki gün Teknik Direktör İlknur Aktaş önderliğinde ilk antrenmanını Rize’de yaparak, yeni kurulacak olan lig için hazırlıklarına başlayan Çaykur Rizespor Kadın Futbol Takımında yer alan bazı sporcuların Samsun İlkadım Belediyesi Yab-Pa Spor Akademisi ile Gaziantep Asya Spor Kulübü sporcuları olduğu ortaya çıktı.

Yeşil-Mavili ekibin Kadın Futbol Takımı kadrosuna kattığı bazı sporcuları için kulüpleriyle iletişime geçilmediği iddia edilirken, yapılan hareketin Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasında yaşanan Oğulcan Çağlayan kriziyle benzerliğine dikkat çekildi.

Galatasaray ile benzer durumda kalınmıştı!

Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapan Gaziantep Asya Spor Kulübü şu ifadeleri kullandı; "Çaykur Rizespor kadın futbol takımı, spor etiği ve ahlakıyla bağdaşmayan bir şekilde takımımızda hakları bulunan 5 sporcu ve prensip anlaşmasına varılmış; peşinat ödemesi yapılarak maaş ödemelerine başlanan bazı sporcuları kendi oyuncusu olarak takımlarının tanıtımında kullanmış ve antrenmanlarına çıkarmıştır.

Çok yakın geçmişte benzer durumda kaldıklarını iddia ederek Galatasaray Spor Kulübüne karşı haklarının yendiğini söyleyen Çaykur Rizespor Yönetimini ve bu davranışlarını kamuoyunun takdirine bırakıyor, gerekli süreçlerde tüm yasal haklarımızın ısrarla peşinde olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz"

"Transfer konusunda bir usül ve adap vardır"

Samsun İlkadım Belediyesi Yab-Pa Spor Akademisi tarafından yapılan açıklama ise şöyle; "Çaykur Rizespor Kadın Futbol Takımı spor etiğine uymayan harekette bulunmuş ve halen daha kulübümüzün sporcusu olan isimleri hiçbir şekilde bizimle irtibata geçmeden, onayımızı almadan antrenmanlara çıkarmış ve basına tanıtmıştır..

1. Ligden başlıyor olmanız kulüpleri yok sayacağınız anlamına gelmemektedir. Oyuncu transferleri konusunda bir usül ve adap vardır, hatırlatmak isteriz. Bu konuda Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray takımlarına teşekkür ederiz. Bu durumun takipçisi olacağımız ve tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna bildiririz"




Çaykur Rizespor Kadın Futbol Takımı kuruldu