Çaykur, küflü çay haberlerine açıklama getirdi

TAKİP ET

Çaykur, basında çıkan ve 20 ton çayın küflenmesi nedeniyle imha edildiği şeklinde haberlerle ilgili açıklama yayınladı.

Çaykur tarafından yapılan yazılı açıklamada, 01 Ocak 2021 tarihinde bazı yazılı ve görsel medyada çıkan “20 ton imha edildi, 122 bin ton çay küflenmek üzere: Çaykur’du, ‘çayküf’ oldu!” vurgusuyla yayınlanan haberlerin yanlış ve çarpıtmaya yönelik olduğu belirtildi.

Çaykur'un küflenmek üzere olan veya küflenme tehlikesi altında bulunan çayının bulunmadığı belirtilen açıklamada, "Geçmiş dönemlerdeki (2015-2016) aşırı yağışlar ve yaşanan seller nedeniyle zarar gören ve usulü gereğince; Rize Gelir İdaresi Başkanlığı Rize Defterdarlığı Yeşilçay Geçici Takdir Komisyonu Başkanlığının kararı da temin olunarak imha edilen 20 ton çay dışında zarar gören veya imha edilen herhangi bir çayımız yoktur. Devasa üretim süreçleri içerisinde ve mevcut iklim koşullarında olağan kabul edilebilecek bu durumun istismar vasıtası yapılarak Teşekkül ürünlerine yönelik komple bir algı oluşturmanın iyi niyetle bağdaşır bir yanın olmadığı açık olup sayın kamuoyunun takdiri dâhilindedir." denildi.

Çaykur'un çaylarını 47 fabrikası ve 9 bölge müdürlüğündeki depolarında muhafaza ettiğini belirten açıklamada, "2018 yılı öncesi döneme ait çayımız bulunmayıp haberde belirtilenin aksine stoklarımız makul düzeydedir. Stok seviyemizin, çay kampanyasın başladığı Mayıs ayı itibariyle 55-60 bin tonlar civarında olacağı öngörülmektedir." denilerek söz konusu haberlerin çarpıtma, yanlış ve algıya yönelik olduğu vurgulandı.