Çaykur, koronavirüs vakalarına karşı dikkatli

TAKİP ET

Çaykur tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde Rize'de artış gösteren Koronavirüs vakalarının Çaykur fabrikalarında da görüldüğü belirtildi.

Yapılan açıklamada, son dönemlerde birkaç fabrikada münferit vakaların olduğu ve ilgili personellerle alakalı gerekli işlemlerin derhal yapıldığı belirtilerek, "İşyeri Müdürlüklerimiz tarafından yapılan tahkikat neticesinde hastalığa maruz kalan birkaç çalışanımızın; görev yaptıkları birim ve çalışma alanlarının sosyal mesafeye uygun, en az çalışanın olduğu soldurma veya kıvırma üniteleri çalışanları olduğu anlaşılmıştır. Dolaysıyla; hastalığın iş yeri merkezli bulaş olmadığı, dışarıdan veya başka etkileşimlerden kaynaklanabileceğini tahmin etmekteyiz." denildi.

Çalışanların doğru uygulama ve kurallara uyma noktasında görevli ve yetkili personellere yardımcı olmalarının gerektiği ifade edilen açıklamada, "Pandemi döneminin seyri ve vakaların artış trendi; mücadelenin henüz bitmediğini, bireysel ve toplumsal olarak kurallara mutlaka uyulması gerektiğini millet olarak bizlere bir süre daha sabırlı ve kararlı davranmamız gerektiğini maalesef çok acı bir biçimde yaşatarak hatırlatmaktadır." denildi.

İkinci sürgünde sona yaklaşıldı

İkinci sürgün çay alımlarında da sona yaklaşıldığının ifade edildiği açıklamada, "Bugüne kadar ikinci sürgün döneminde üreticilerimizden 232 bin ton, toplamda ise 480 bin ton yaş çay alımı yapılmıştır. Üreticilerimizden dekar başına günlük çay alımlarımız en az 40 kg ve üzerinden devam etmekte olup her geçen gün yapılacak artışlarla inşallah sürgün sürecini tamamlamış olacağız." denildi.