Çaykur hangi fabrikaya kaç mevsimlik işçi alacak?

TAKİP ET

Çaykur'a alınacak olan 830 mevsimlik işçi için başvuru tarihleri ve kura çekim tarihleri ile başvuru şartları duyuruldu.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) 2020 Çay Kampanyası döneminden itibaren çalıştırılmak üzere alacağı 830 mevsimlik işçi için resmi duyuruyu yaptı.

Başta bu yıl içinde yeni açılacak olan ve 190 işçi alacak Fındıklı Fabrikası olmak üzere diğer fabrikalar için alınacak mevsimlik işçi sayısı şöyle; Rize'de 35 engelli ve 17 hükümlü olmak üzere toplam 617 kişi, Trabzon'da 9 engelli ve 3 hükümlü olmak üzere toplam 132 kişi ve Artvin'de 3 engelli ve 2 hükümlü olmak üzere toplam 80 kişi...

Engelli ve Hükümlü hariç Çaykur'un hangi fabrikası kaç (bedensel) işçi alacak?

RİZE: Anbarlık 5, Ardeşen 25, Aşıklar 5, Azaklı 15, Büyükköy 10, Camidağı 5, Çayeli 10, Çiftlik 20, Derepazarı 20, Fındıklı Sümer 190, Gündoğdu 15, Güneysu Ulucami 20, Hemşin 10, Işıklı 5, İyidere 10, Kalecik 5, Kalkandere 20, Kendirli 50, Kirazlık 5, Melyat 5, Musadağı 5, Ortapazar 5, Pazar 10, Pazarköy 10, Sabuncular 30, Salarha 5, Selimiye 10, Taşçılar 5, Taşlıdere 10, Tershane 5, Veliköy 20 (Toplam 565)

TRABZON: Bölümlü 10, Çamlı 10, Eskipazar 25, Karaca 25, Of 20, Araklı 5, Hayrat 20, Sürmene 5 (Toplam 120)

ARTVİN: Arhavi 40, Hopa 10, Kemalpaşa 10, Muratlı 15 (Toplam 75)

Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

İşe girmek isteyen işçi adayları 24 Şubat ile 28 Şubat tarihileri arasındaki 5 işgününde ikamet etikleri İlin İş Kurumu İl Müdürlüğü aracılığıyla veya Çalışma ve İş Kurumunun www.iskur.gov.tr resmi internet sitesinden başvurularını gerçekleştirebilecekler.

İşçi Alımı Kura Tarihi Ne zaman?

İŞKUR tarafından yapılan başvuruların hazırlanacağı liste üzerinden Noter huzurunda Çaykur'un Mevsimlik işçi alımını gerçekleştireceği kura çekimi tarihleri şöyle;

Rize ve Giresun illeri için 16 Mart Salı günü saat: 11.00’da Rize Kapalı Spor Salonunda (Çaykur Didi Stadı yanı)

Trabzon için 18 Mart 2020 Çarşamba günü saat 13.00 de Trabzon / Of kapalı spor salonunda,

Artvin için 19 Mart 2020  Perşembe günü saat 13.00 de Artvin / Hopa kapalı spor salonunda

Çaykur'un Mevsimlik işçi alımında aranan şartlar neler?

İş başvurusunda bulunacak geçici beden işçisi (tahmil-tahliye) adaylarının;

1- 18- 50 yaş aralığında,

2- Erkek,

3- En az İlkokul mezunu,

4- Müracaat edecekleri işyerinin bağlı bulunduğu İlin İl ve İlçelerinde ikamet etme

İşçi adayları ikamet ettikleri İlin İşkur İl Müdürlüklerine bildirilen işyerlerimizden sadece biri için iş başvurusu yapacaktır. (Birden çok işyeri için başvuruda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.) İş başvurusu yapan işçi adayları için düzenlenen işe gönderme belgesini alacaklardır.

İşe girmeye hak kazanan işçiler talep ettikleri işyerine 2020 yaş çay kampanyası açılışından itibaren işe başlatılacak, işe başlamayan veya istenen belgeleri ibraz edemeyenlerin yerine yine noter kura sıralamasında belirlenen yedek listedeki sıralamaya göre işyerine tahsis edilen sayı kadar  işçinin işe başlaması sağlanacaktır. İşe başlatılan işçilerin tescil işlemleri işyerinin bağlı bulunduğu İş Kur İl Müdürlüğünce yapılacaktır.

Yapılacak Noter Kurası sonunda işe girmeye hak kazanan işçi adaylarından aşağıdaki belgeler istenecektir.

1- İşe girmek istediğini belirten dilekçe,

2- İş Kurumu İl Müdürlüğünden almış olduğu gönderme belgesinin aslı,

3-T.C. Kimlik numaralı nüfus cüzdan fotokopisi,

4- Diploma aslı veya fotokopisi,

5- Çalışmasına engel teşkil edecek bedensel özrü olmadığına dair sağlık raporu.

6- Adli sicil kaydı

Mevsimlik engelli ve eski hükümlü işçi alımında aranan şartlar

4857 sayılı İş Kanununun 30’uncu maddesi gereğince çalıştırılması gereken Engelli ve Eski Hükümlü işçi kontenjanlarımızdaki noksanlığın tamamlanması için Rize İline bağlı fabrikalar için Cumhuriyet Çay Fabrikası Müdürlüğüne 35 Engelli 17 Eski Hükümlü, Trabzon İline bağlı fabrikalar için Çamlı Çay Fabrikası Müdürlüğüne 9 Engelli 3 Eski Hükümlü, Artvin İline bağlı fabrikalar için Arhavi Çay Fabrikası  Müdürlüğüne 3 Engelli 2 Eski Hükümlü, Giresun İline bağlı işyerlerimiz için Tirebolu Çay Fabrikası Müdürlüğüne 1 Eski Hükümlü olmak üzere, toplam 47 Engelli 23 Eski Hükümlü geçici işçi noter kurası ile işe alınacaktır.

İşe alınacak engelli ve eski hükümlü işçiler çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri aracılığı ile işe alınacaktır.

İşe girmek isteyen Engelli ve Eski Hükümlü işçi adayları, ikamet ettikleri İlin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine müracaat edeceklerdir.