Çaykur'dan yeni Mezopotamya çayı

TAKİP ET

Çaykur, özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerindeki vatandaşların damak zevkine uygun Mezopotamya çayının satışına başladı.

Çaykur tarafından Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Ağrı, Muş, Van, Elazığ, Bitlis, Tunceli, Bingöl, Malatya, Hakkari, Adıyaman, Şırnak, Siirt, Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman ve Gaziantep ile Hatay, Adana ve Mersin illerindeki çay tiryakilerinin damak zevkine hitap eden Mezopotamya çayı üretildi.

Tüm Türkiye'de de satışa sunulacak olan özel yapım Mezopotamya çayı ile ilgili açıklama yapan Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ”Pazar payımızın genişlemesine katkı sağlaması amacıyla, özellikle Doğu, Güneydoğu ve Akdeniz bölgelerindeki onlarca ilde yaşayan tüketicilerimizin damak tadına uygun olan 400 gramlık Mezopotamya çayımızın satışına başlıyoruz.” dedi.

Her çay paketinde o illerin tarihi ve kültürel boyutlarını yansıtan fotoğrafların yer aldığını belirten Alim, "Tarihi Mezopotamya Fırat ve Dicle nehirleri arasında kalan güzel bir bölgemizdir. Günümüzde Irak, Suriye, ülkemizin Güneydoğu Anadolu Bölgesi, İran topraklarının bir kısmı Mezopotamya olarak ifade edilir. Mezopotamya tarih boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. O nedenle önemli bir bölgemiz olan bu tarihi illerde yaşayan vatandaşlarımızın damak zevkine yeni bir ürünle hitap etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Haber: Bayram Ali KAVALCI