Çaykur'dan kontenjan açıklaması

TAKİP ET

Çaykur, günlük çay işleme kapasitesinin üstüne çıktığını açıklayarak üreticileri acele etmemeleri ve aksi halde kontenjanın daha da düşebileceği uyarısında bulundu.

Çaykur tarafından yapılan yazılı açıklamada 19 Mayıs tarihinden itibaren yaş çay kampanyasının başladığı ve bayram boyunca kesintisiz çay alımı yapıldığı hatırlatılarak, "Bu günlerde en son 12 bin 500 ton ve bir öncesi gün de 9 bin 500 ton yaş çay alımı yapılarak işleme kapasitemizin çok çok üzerine çıkılmıştır. Şu ana kadar uyguladığımız dengeli, kontrollü kontenjan miktarlarının devamı için çay alımlarımızın bu rakamların altında gerçekleşmesi gerekmektedir. Üreticilerimiz henüz taze olan çaylarını acele etmeden, alım ekibimiz ve kendilerini zor duruma düşürmeden toplamaya devam ettikleri sürece bu günlerde uyguladığımız günlük yaş çay alım kontenjanına devam edilebilecektir." denildi.

Çaykur'un kota miktarı kadar üreticilerden çay alımı yapacağının hatırlatıldığı ve üreticilere bir kez daha acele etmemeleri yönünde çağrıda bulunulan açıklamada, aksi durumda daha düşük kontenjan uygulamalarına gidilebileceği uyarısında bulunuldu.