Çaykur'daki tüm mevsimlik işçilere amasız, fakatsız, ayrımsız kadro hakları verilmeli!

TAKİP ET

CHP Rize Milletvekili Aday Adayı Saltuk Deniz, "Çaykur'un mevsimlik işçilerinin kadro hakkından yoksun bırakılması kabul edilemez." dedi.

Milletvekili aday adayı olmak için CHP Rize İl Başkanlığı görevinden geçtiğimiz günlerde Saltuk Deniz yaptığı açıklamada, Çaykur'da çalışan mevsimlik işçilerin kadro hakkından yoksun bırakılmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Binlerce sözleşmeli işçiye kadro verilirken Çaykur'da çalışan mevsimlik işçilerin bu haktan yoksun bırakılamayacağını vurgulayan Deniz, "Bu durum toplumsal adalete ve sosyal devlet anlayışına aykırıdır. Bu nedenle hemen Çaykur'daki mevsimlik işçilerimiz kadro düzenlemesine dâhil edilmeli ve tüm işçi kardeşlerimize amasız, fakatsız, ayrımsız kadro hakları verilmelidir." dedi.

Rize'nin her sorununa ısrarlı bir şekilde sahip çıktık

Deniz açıklamasını şöyle sürdürdü; "Sürekli olarak gündeme getirdiğimiz bu konu partimizin politikası haline getirilmiş ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kamuoyuna da açıklanmıştır. Rize'nin her konusuna ve sorununa ısrarlı bir şekilde sahip çıktık çıkmaya da devam edeceğiz. Çaykur'un değerli mevsimlik işçisi kardeşlerimiz, eğer bu iktidar sizlerin kadro sorununu çözmezse CHP ve Millet ittifakı iktidarında bizler bu sorunu çözeceğiz."