Çaykur'da yeni Toplu İş Sözleşmesi yürürlüğe girdi

TAKİP ET

Çaykur işçilerini ilgilendiren yeni toplu iş sözleşmesi Öz Gıda-İş Sendikası ile Çaykur arasında imza altına alınarak yürürlüğe girdi.

Öz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Hasan Fehmi Bursalı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, yeni toplu iş sözleşmesinin Çaykur Genel Müdürlüğü'nde imza altına alınarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

2021-2022 yıllarını kapsayan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü'nün 12 Ağustos 2021 Perşembe günü imza altına alındığını hatırlatan Bursalı, "Öz Gıda-İş Sendikası olarak yetkili olduğumuz tarihten itibaren çalışarak, mücadele ederek, daha öncesinde 180 gün çalışma, ek protokol ile saat ücretlerine 150 TL’lik bir zam, hizmet zammı, ayrıca Kampanya ve Denge Primi ücret zamları oranında arttırılarak devam etmektedir." dedi.

Yeni sözleşmede, yaklaşık 7 bin işçiyi ilgilendiren kıdem ve vasıf ücretleri için ek kazanımlar elde edildiğini söyleyen Bursalı, "Ayrıca 2021 girişli 660 işçi arkadaşımıza sözleşme başlangıç tarihinde işte olmadıkları için bu güne kadar hiçbir sözleşmede alınmamış seyyanen ve ilk altı ayın zamları taban ücretin 4 bin 100 TL üstünde vasıf farklarını da ekleyerek, bir önceki sözleşmede 4. Sınıfa yükselttiğimiz Tasnif Çalışanlarımıza, bu sözleşmede de fırın dairesinde çalışanlarımızı ekleyerek kazanım elde ettik." dedi.