Çaykur'da Ekrem Yüce'den medet umuyorsak vay halimize!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkan Yardımcısı Kemal Özgür Kahraman, "Çaykur'da Ekrem Yüce gibi, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tam zamanlı çalışması gereken bir kişiden medet umacaksak vay halimize" dedi.

CHP Rize İl Başkan Yardımcısı Kemal Özgür Kahraman, tv53.net yayınında Turgay Ayhan ile “Bir başka Konu" programında Çaykur ile ilgili açıklamalar yaptı.

ÇAYKUR’da talihsiz bir yönetim biçiminin olduğunu söyleyen Kahraman, “Süreç sağlıklı yönetilmiyor. 1'inci sürgünde de yaşadık bütün bunları. 2'nci sürgün özelinde de şöyle bir durum yaşıyoruz, çay üreticilerinin özel sektöre doğru itildiği bir ÇAYKUR’la karşı karşıyayız. ÇAYKUR üreticisini özel sektöre gönderebilmek için yırtınıyor. Bunu kota ve kontenjan uygulamalarından çok net görüyoruz” dedi.

ÇAYKUR'un uyguladığı politikayla üreticiye "bana gelme özel sektöre git" dediğini ifade eden Kahraman, "Resmen özel sektörün kucağına itiliyoruz. Özel sektörde ne yazık ki bu durumu fırsata çevirmiş durumda. 2 lira 80 kuruşa özel sektör çay alıyor. Satarken ÇAYKUR ile bir rekabet var ancak yaş çayı alırken özel sektörün ÇAYKUR’la hiçbir rekabeti yok. Satarken ÇAYKUR kuru çaya zam yapsın bende yapayım diyor özel sektör ama alırken böyle bir anlayışı yok. ÇAYKUR bu yönetim biçimiyle çok ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya. Vatandaşlarımız Sayın Cumhurbaşkanımızın Rizeli olduğundan övünüyor ama Rize’nin kalbi olan ÇAYKUR’una 2 yıldır ne yazık ki Sayın Cumhurbaşkanı bir atama gerçekleştiremiyor. ÇAYKUR şuanda genel müdürsüz bir şekilde yönetiliyor” dedi. 

Türkiye’de yaklaşık 700-800 bin Rizeli'nin olduğunu kaydeden CHP Rize İl Başkan Yardımcısı Kemal Özgür Kahraman, “Bu rakamın içerisinde bürokraside çok başarılı insanlar var, ziraat mühendisi, makine mühendisi, deneyimli birçok kişi var ama ne yazık ki Hint kumaşı gibi bir türlü Ekrem Yüce’den vazgeçemiyor ÇAYKUR. Kendisi şuanda Sakarya’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyor. Yapmış olduğu iş tam zamanlı çalışmasını gerektirecek bir iş. Ama tutuluyor ÇAYKUR’da yönetim kurulu üyeliğine atanıyor. İşte bugün ÇAYKUR’un talihsiz bir şekilde yönetildiğini söylememin nedeni bu. Hiçbir program yok ÇAYKUR’da. Yıllık bilanço açıklar kâr bekler ama korkunç zararlar görünür. Böyle bir yönetim şekli yok. Ekrem Yüce gibi tam zamanlı çalışması gereken bir kişiden medet umacaksak vay halimize” dedi.