Çaykur'da çalışan mevsimlik işçilerin kadro hakları rafa kalktı!

TAKİP ET

BBP Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, Çaykur'da çalışan mevsimlik işçilerin kadro haklarının unutulduğunun ve rafa kaldırıldığının göründüğünü söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, yaptığı açıklamada Çaykur'da çalışan 10 bine yakın mevsimlik işçinin kadro hakkı taleplerini Rize'de ilk gündeme taşıyan partinin BBP olduğunu ve bu konuda mevsimlik işçilerin sesi olduklarını söyledi.

Çaykur'da çalışan mevsimlik işçilerin kadro haklarının tesliminin ancak proje ile mümkün olduğunu belirten Usta, "Ne yazık ki siyasetçilerimiz ve konunun muhatapları projeleri olmadan ve herhangi bir  çözüm ortaya koymadıkları gibi popülist siyasetleri ile türübine oynayıp İşçi kardeşlerimize umut aşılamayı tercih ettiler. Günü birlik siyasetçi anlayışı ile gelinen noktada Çaykur'da çalışan mevsimlik işçi kardeşlerimizin kadro hakları unutulduğu ve rafa kalktığı gözükmektedir. Çaykur gibi dev bir kuruluşumuzun bünyesinde 10 bine yakın mevsimlik işçimizin kadro haklarını projelerle çözemiyor isek, bulunduğumuz koltukların, makamların hakkını veremiyoruz demektir." ifadelerini kullandı.

"Sorunları projelerimizle çözeceğiz"

Su, Organik Gübre ve Kağıt Fabrikası gibi ilave üretim odaklı projelerle kademeli bir şekilde mevsimlik işçilerin sorunun çözülebileceğini ve kadro hakkına kavuşturulabileceğini defaatle dile getirdiklerini hatırlatan Usta, "Büyük Birlik Partisi olarak, daima Aziz Milletimizin ve Şanlı Devletimizin sesi olacağımızı söylemiştik. Siyasetçinin asli görevi çözüm ve proje üreterek milletimize hizmet etmektir. Çay Kanunu gibi, Çaykur'da çalışan mevsimlik işçi kardeşlerimizin kadro taleplerini ortaya koyduğumuz projelerimizle 2023 seçimlerinde Rizeli hemşehrilerimizin ve Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici'nin desteği ile Rize'den kazanacağımız bir vekille, Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağımız projelerle bizler çözeceğiz." şeklinde konuştu.