Çaykur'da 4 vardiya olsun, işçiler 6 saat çalışsın

TAKİP ET

Rize Ticaret Borsası (RTB) Eski Başkanı Tahsin Sancak, korona virüs tedbirleri kapsamında Çaykur'da 4 vardiya sistemine geçilmesi ve işçilerin 6 saat çalıştırılması gerektiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkan Yardımcısı ve Rize Ticaret Borsası (RTB) Eski Başkanı Tahsin Sancak, korona virüs salgınına karşı 14 maddeyle çay sezonunda alınması gereken önlemler konusunda tavsiyede bulundu.

Salgın nedeniyle Rize’de çaylarını toplamaya gelemeyecek vatandaşların çaylarının toplanılacağının taahhüt edilmesi gerektiğini dile getiren Sancak, fabrikaların da 4 vardiya sistemine geçmesi gerektiğinin söyleyerek, “6 saatten fazla kimseyi fabrikada tutmamalıyız. Mutfakları ve yemekhaneleri kapatmalıyız. İsteyen yanında saklama kabı ile yemek getirebilir ya da zaten çalışma süresi 6 saat bu süre zarfında hiçbir şey yemese içmese bir şey olmaz. Özel maskeler üreterek bu üretilen maskeleri alım yerlerinde halka hızlı bir şekilde dağıtmalıyız.” dedi.

Özel sektörde randevu uygulamalı

Gerektiği taktirde özel sektörün de Çaykur gibi randevulu sistem uygulayabileceğini dile getiren Sancak “Randevu sistemini çok önemsiyorum. Üzerinde çokça çalıştığımız bir sistemdir. Bu sene özellikle pandemiye karşı etkisi olacaktır. Özel sektör de aynı şekilde randevu planlamalı. Üreticinin yüzde 90’ı bu çayı toplar. Pandemiye karşı da tedbirli olmuş oluruz. Bir kısım üreticilerimiz budama yapmadı. Çaykur budama yapamayanlara kota hakkını kullandırmalıdır.” şeklinde konuştu.