Çaykur 51 bin ton yaş çay aldı

TAKİP ET

Çaykur, bugüne kadar üreticilerden 51 bin ton yaş çay alırken, tüm fabrikaların tam kapasite çay işlediği açıklandı.

Çaykur tarafından yapılan yazılı açıklamada 10 Mayıs tarihi itibariyle başlayan 2019 yılı çay sezonu birinci sürgün dönemi itibariyle üreticilerden 51 bin ton yaş çay alındığı belirtildi.

Tüm üreticilerin çay hasadına başlamasından dolayı alımlarda yoğunluk yaşandığının ifade edildiği açıklamada, tüm fabrikaların tam kapasite çay işleyip üretime devam ettiği ifade edildi.

"Çay almayacağız" demiyoruz

"Kaliteli çay" vurgusu yapılan açıklamada, "Teşekkül olarak kaliteli çay alımına vurgu yaparken, müstahsillerimizden çay almayacağız veya alımı zorlaştıracağız demiyoruz. Burada vurgu yaptığımız esas mesele; toplama hatalarından arındırılmış, yabancı ot, dip kök, kuru yaprak vesaire barındırmayan kaliteli çay almaktır. Kaldı ki çay almak taraftarı oluşumuzun en büyük göstergesi, daha çay sezonuna başlamadan önce birinci sürgün dönemi için dekara 500 kg olarak açıkladığımız yüksek kota miktarıdır.

Bazı müstahsillerimiz üzerinde bizimle ilgili oluşan 'bunlar bu sene çay almayacaklar' gibi yanlış algının ortadan kaldırılması için Çaykur olarak bütün ekiplerimizle alımyerlerinde bilgilendirme, alım ekibimiz aracılığıyla bizzat birebir iletişim kurarak doğru paylaşımlar aktararak elimizden geleni yapıyoruz." denildi.

Çaykur olarak hiçbir üreticinin mağdur olmasının istenmediği ifade edilen açıklama şöyle tamamlandı: "Devletimizin ve bölgenin bize yüklediği misyon gereği elimizde olanın en iyisini yapmaya çalışıyoruz, teknik ve idari imkânlarımız ölçüsünde bir kg fazla çayı nasıl alır ve nasıl işleriz arayışı içerisinde olacağımızın bilinmesi isteriz."