Çaykur, 44 maddelik Covid-19 Eylem Planı oluşturdu

TAKİP ET

Çaykur, 2020 çay sezonu hazırlıklarını, Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında aldığı 44 maddelik tedbirlerle sürdürüyor.

Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, yaklaşan yaş çay sezonu ile ilgili 47 çay fabrikası müdürünün katılımlarıyla telekonferans toplantı gerçekleştirdi.

Çay fabrikalarındaki hazırlıkların en geç 27 Nisan tarihine kadar tamamlanacağını belirten Alim, Çaykur çalışanlarını ve üreticileri ilgilendiren 44 maddelik bir Covid-19 acil eylem planı oluşturduklarını söyledi.

Alınan tedbirlerle ilgili bilgiler veren Alim, "Örneğin üreticimiz kendisine verilen randevu saatlerine riayet ederek, alımyerine maskeli bir şekilde gelip sosyal mesafeyi koruyarak çayını satabilecektir. Ayrıca bu süreçle ilgili eksperlerimizi kampanya öncesi işe alınarak covid-19 tedbirleriyle ilgili kendilerine eğitim verilecek. Yükleme ekipleri, nakliyeciler yine sosyal mesafe ve maske takma zorunluluğu kuralına uyacaklar. Nakliyecilerin ve 3. şahısların fabrikaya giriş çıkışları kontrollü olarak yapılacak ve kesinlikle hiçbir sosyal alanı kullanmalarına izin verilmeyecektir." dedi.

Fabrika personelinin işe giriş-çıkışlarında ateşlerinin ölçüleceğini belirten Alim, "Kıyafetlerini değiştikten sonra ellerini yıkamadan ve maskelerini takmadan işe başlamayacak, iş yerlerinde sosyal mesafeyi kesinlikle ihlal etmemelerine dikkat edilecek, bunun gibi insan ve toplum sağlığını ilgilendiren konularda personelimiz düzenli aralıklarla bilgilendirilecektir." ifadelerini kullandı.