Çayımızın, değerinin altında satılmasına izin vermeyelim

TAKİP ET

Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Sakal, özel sektör çay fabrikalarının sözünü tutmayıp her geçen gün daha düşük fiyattan çay aldıklarını söyledi.

Çay sezonu başlamadan önce Rize Ticaret Borsası’nda yapılan ve çay sektörü temsilcilerinin de katıldığı toplantıyı hatırlatan Başkan Sakal, “Sezon öncesinde sıkıntıların en aza indirilmesi için, birçok toplantı yapıldı. Biz de bu toplantılara katıldık. Çay sektörünü temsilen toplantılara katılan Çaykur ve Özel sektör temsilcisi Çay borsası, rahat bir sezon yaşanması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. Borsa başkanı; Özel sektörün taban fiyat altında çay almayacağı sözünü de verdi. Çay toplanmaya başlandığında gördük ki; Özel Sektör sözünde durmayıp, her geçen gün daha düşük fiyattan çay almaktadır.” dedi.

Çay ve Çaykur bizim olmazsa olmazımızdır

Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’in üreticilerin sabırlı olmaları ve acele etmemeleri yönünde açıklamalarını hatırlatan Başkan Sakal, “Muhtarlar olarak bizler; üreticimizle konuşalım. Onları uyaralım. Taban fiyatın altında çay alan özel sektöre çaylarını satmamalarını, sabretmelerini, randevulu sisteme uygun şekilde çay toplamalarını ifade edelim. Çaykur’un zaman içerisinde tüm çayımızı alacağını, genel müdürün bu konuda kararlı olduğunu anlatalım. Çay ve Çaykur bizim olmazsa olmazımızdır. Çay Milli değerimizdir. Çayımızın, değerinin altında satılmasına izin vermeyelim. Fırsatçıları engelleyelim. Çaykur’a sahip çıkalım. Çaykur olmadığında üreticilerimizin kimlerle karşı karşıya kalacağını anlatalım. Bazı aksaklıklar yaşansa da, acele etmeyerek, sisteme uygun çay toplayarak çayımızı değerinde satalım. Ne elimizdeki ürünümüzü ziyan edelim, ne de hiçbir zaman vazgeçemeyeceğimiz Çaykur’un elindeki ürünümüzün heba olmasına, kalitesiz üretime imkân tanımayalım” şeklinde konuştu.