Çayelispor ile Rize Özel İdarespor rolleri değiştirdi

TAKİP ET

BAL'ın Rize temsilcilerinden Rize Özel İdarespor, üst üste aldığı iki mağlubiyetle şampiyonluk hedefinde işini zora sokarken Çayelispor ise istikrarlı gidişiyle Özel İdarespopr'un üstüne çıktı.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grup 17. Hafta karşılaşmalarında Çayelispor, sahasında Erzurum ekibi Palandöken Belediyespor’u 1-0 mağlup ederken Rize Özel İdarespor ise Trabzon deplasmanında 1985 Derecikspor’a 2-0 mağlup oldu.

Deprem felaketi nedeniyle liglere verilen aranın ardından geçtiğimiz Pazar günü yeniden sahaya çıkan BAL ekiplerinden Rize Özel İdarespor, yeni hocası Ekrem Dil ile sahasında çıktığı ilk maçta Iğdıresspor’a 2-1 mağlup olmuştu.

Üç gün sonra bu kez ligin ilk devresinde sahasında 3-2 mağlup olduğu Trabzon ekibi 1985 Derecikspor ile deplasmanda karşılaşan Rize Özel İdarespor, ilk devrenin sonunda rakibinin 10 kişi kalmasına rağmen bu şansı değerlendiremedi ve üst üste ikinci mağlubiyetini aldı.

Rakibin eksikliğini avantaja çeviremedi

Ev sahibi ekip 27’nci dakikada 1-0 öne geçerken 45’inci dakikada Onur Beşli’nin direk kırmızı kart görmesi sonucu Derecik ekibi soyunma odasına 10 kişi ile girdi. İkinci yarıda rakibinin 10 kişi kalma şansını değerlendiremeyen Rize Özel İdarespor 90+1’inci dakikada kalesinde maçın skorunu belirleyen golü gördü ve Derecik ekibi sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Deprem felaketi nedeniyle lige verilen arada teknik direktör Mikail Üzümcü ile yollarını ayıran ve yeni teknik ekibiyle Şampiyonluk parolasıyla hazırlıklarına devam eden Rize Özel İdarespor, lider Sebat Gençlikspor ile arasında bulunan 2 puanlık farkı da aldığı üst üste mağlubiyetlerle 9 puana çıkardı. 32 puanda kalan Özel İdarespor 5’inci sıraya geriledi.

Rize Özel İdarespor, 12 Mart Pazar günü saat 13.00’da oynayacağı 17. Hafta maçında sahasında Trabzon ekibi Çarşıbaşı Belediyespor’u konuk edecek. Trabzon’da oynanan ligin ilk maçında Özel İdare ekibi rakibini 1-0 mağlup etmişti.

Çayelispor yükselişte

Mehmet Ali Karaca yönetimindeki Çayelispor ise ligin ilk devresinde deplasmanda 1-0 mağlup ettiği Erzurum ekibi Palandöken Belediyespor’u 16. Hafta karşılaşmasında sahasında konuk etti.

Maçın 20’nci dakikasında Emre Yanık’ın ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kart ile oyun dışında kalmasıyla maçı 10 kişi tamamlamak zorunda kalan Çayelispor, ilk yarının 34’üncü dakikasında Muhammed Kurt’un attığı golle 1-0 öne geçti ve 10 kişi kalmasına rağmen skoru koruyarak sahadan galip ayrıldı. Grupta 33 puana yükselen Çayelispor, 4’üncü sıraya yükseldi ve Rize Özel İdarespopr’un da üstüne çıkarak Play-Out potasından bu haftalık çıkmış oldu.

Yeşil-Beyazlı ekip 12 Mart Pazar günü saat 13.00’da oynayacağı 17. Hafta maçında Trabzon deplasmanında DSİ Trabzonspor ile karşılaşacak. Ligin ilk devresinde Çayeli’nde karşı karşıya gelen ekipler sahadan 1-1 berabere ayrılmıştı.