Çayeli sele teslim oldu: Can kaybından endişe ediliyor

TAKİP ET

Rize Valisi Kemal Çeber, kentte etkili olan şiddetli yağışta bir evin tyıkıldığını 2 kişinin yaralandığını ve 3 kişinin kurtarıldığını söyledi.

Rize'nin Çayeli ilçesinde etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. İlçe merkezi adeta sular altında kalırken, sürücüler de zor anlar yaşadı. Sel suları nedeniyle merkezde bulunan bir köprü çöktü.

Çevredeki çok sayıda aracın sular altında kaldığı sel nedeniyle Eski Pazar Mahallesi'ndeki apartmanların giriş katlarını su bastı. Binaların alt katlarında yaşayan vatandaşlar, üst katlardaki komşularının yanına sığındı.

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Rize il genelinde aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle Çayeli ilçesinin Köprübaşı ve Sarısu köyleri ile Madenli beldesinde birer ev yıkılmıştır. Köprübaşı köyünde 2 ve Madenli beldesinde 3 vatandaşımız yaralı olarak hastaneye sevk edilmiştir. Meydana gelen heyelanlar nedeniyle kapanan yolların açılması için ekiplerin çalışmaları devam etmektedir." denildi.

Çayeli ilçesi Sarısu köyü muhtarı Niyazi Çakır, köylerinde selden dolayı ev yıkıldığını ve 2 kişinin de sele kapıldığını iddia ederek, “Bölgede birkaç evde hasar var. 2 tane kayıp var ama onlara ulaşamıyorlar. Bizim de hiçbir şekilde gitme şansımız yok. Bölgede hiçbir şekilde ulaşım yok. Ben iş makinesi ile çıkıyordum onunla bile zor kurtardık kendimizi. Buraya hiçbir şey giremez ancak helikopter girer” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu Rize'ye geliyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rize'de kent genelinde sabahtan itibaren etkili olan şiddetli yağışların neden olduğu afet bölgelerinde incelemelerde bulunmak üzere bu gece 00.00 ile 01.00 saatleri arasında Rize'de olacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı da  bu gece kente gelecek.