Çayeli'nde Mustafa Baltacı'nın adaylığı düşürülecek mi?

TAKİP ET

AK Parti'nin Çayeli Belediye Başkan Adayı Mustafa Baltacı'nın, yasal sürede TFF'deki görevinden istifa etmediği iddiaları yeni bir boyut kazandı.

AK Parti’nin Çayeli ilçesinden belediyesi başkanlığı için aday gösterdiği, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Baltacı’nın, yasa gereği adaylığından önce görevinden istifa etmediği gerekçesiyle CHP Çayeli İlçe Başkanlığı tarafından yapılan itirazı, TFF’nin “1 Aralık’ta istifa etti” yazısı üzerine ilçe seçim kurulu tarafından reddedildi.

Ardından CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz tarafından, Baltacı'nın adaylığının usullere uygun olmadığı gerekçesiyle İl Seçim Kuruluna yaptığı itiraz da, kurul tarafından aynı gerekçeyle reddedildi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan haberde ise "01 Aralık'ta TFF'deki görevinden istifa etti" denilen Baltacı'nın Aralık ve Ocak aylarında TFF’den maaş aldığı belirtildi.

Cumhuriyet Gazetesinde yer alan ve maaş bordrosunun da paylaşıldığı haberde, TFF’nin 21 Ocak tarihine kadar Baltacı’ya ödeme yaptığı ortaya çıkartıldı. Resmi kayıtlara göre; Aralık ayında TFF’den 15 bin 221 TL maaş alan Baltacı’nın 21 Ocak 2019 tarihinde 21 günlük çalışmasının karşılığı 13 bin 431 TL ödeme yapılarak işten ayrıldığı görülüyor.

Öye yandan CHP'li Barış Yarkadaş da konuyla ilgili yaptığı açıklamada İl ve İlçe Seçim kurullarının reddettiği itirazı bir üst makam olan Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) taşıyacaklarını belirtti.

İlgili Haber

Mustafa Baltacı'nın adaylığında usulsüzlük iddiası