Çayeli'nde 'Kaybolan Değerlerimiz' paneli düzenlendi

TAKİP ET

İcmal Gençlik Derneği Rize Şubesi tarafından 'Kaybolan Değerlerimiz' isimli panel düzenlendi.

Çayeli ilçesinde düzenlenen panelde Rize İcmal Gençlik Derneği Başkanı Hasan Peçe, eğitimci Hüseyin Emanet, hukukçu Av. Mustafa Hayri Ergan, ilahiyatçı Ömer Turan ve araştırmacı Turhan Demir birer konuşma yaptı.

Panelde konuşan Rize İcmal Gençlik Derneği Başkanı Hasan Peçe "Ödenmeyen çekler artacak, kredi kartı borçları artacak, fabrikalar kapanacak, işyerleri kapanacak, iflas edenler artarak devam edecek. Tüm bu ekonomik çıkmazların çıkışı var, çıkış Milli Ekonomi Modeli'nin kaynaklarındadır" diye konuştu.

Eğitimci-yazar Hüseyin Emanet ülkenin milli bütünlüğünün dini bütünlükten geçtiğini ifade ederek, "Müslüman Türk olan Atatürk'ü sever, Müslüman Türk olmayan Atatürk'ü sevemez" dedi.

Hukukçu-Yazar Av. Mustafa Hayri Ergan "Aynı evin içinde bizim çocuğumuz bilgisayarının, telefonunun karşısında çok farklı bir dünyaya gitmiş. Farkında değiliz neslimiz elimizden gidiyor. Bu manada İcmal Gençlik Derneği olarak bizim birçok çabamız var" diye konuştu.

İlahiyatçı-Yazar Ömer Turan ise "Bir millet toprağını kaybettiği zaman onu geri kazanabilir. Eğer milli ve manevi değerlerini kaybetmediyse o kaybedilen topraklar yeniden kazanılır. Biz Türk milleti olarak yaklaşık bilinen 10 bin yıllık tarihi olan yani kadim bir milletiz. Milli ve manevi değerlerimizden uzaklaştığımız zaman o şaşalı, mutantan, müzeyyen olan devletlerimizi kaybettik" diye konuştu.